Ο κύκλος διαλέξεων με θέμα την Εξ-Ιστόρηση των Τεχνών στην Ευρώπη, με τον Δρ. Νίκο Ξανθούλη συνεχίζεται με τις Τέχνες στην Εποχή του Μεσαίωνα, την Κυριακή (8 Δεκεμβρίου), στις 7:00 το απόγευμα, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Πόσο σκοταδιστικός ήταν τελικά ο Μεσαίωνας στην Ευρώπη; Ποια ήταν η σχέση της Βυζαντινής τέχνης με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή; Τι μεσολάβησε και χώρισαν οι δρόμοι; Πως ξεκίνησε η Ρομανική και η Γοτθική αρχιτεκτονική; Τί είδους μουσική άκουγαν στην Παναγία των Παρισίων και στους Γοτθικούς ναούς της Ιταλίας τον 12ο και 13ο αιώνα;

Στο τέλος της παρουσίασης, ο Κώστας Σιάχος και μέλη του Βυζαντινού χορού «Χόρευμα» της σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας θα ψάλουν αντιπροσωπευτικούς ύμνους της Βυζαντινής Μουσικής αυτής της περιόδου.

Ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης, Συνθέτης, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών και Αντεπιστέλλον μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής, θα παρουσιάσει την ιστορία των Τεχνών στην Ευρώπη σε ένα σεμινάριο οκτώ δίωρων μαθημάτων που θα γίνεται μια Κυριακή κάθε μήνα, από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι και τον Ιούνιο του 2020.

Η είσοδος για όλο τον κύκλο διαλέξεων είναι ελεύθερη.

Μοιράσου το άρθρο: