Το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας ρίχνει αυλαία με σημαντικές παραστάσεις. Μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων του 1ου κύκλου και το εκπαιδευτικό μέρος του Φεστιβάλ που αποτελείται από 7 δημιουργικά σεμινάρια – εργαστήρια μέχρι και την Παρασκευή (16 Οκτωβρίου), ξεκινάει ο 2ος κύκλος παραστάσεων το Σαββατοκύριακο (17 – 18 Οκτωβρίου), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα και τις καινούργιες συνθήκες λειτουργίας των θεάτρων.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου
– στις 20.00. (Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου)
«Μικρός οδηγός για υποψήφιους σχοινοβάτες» της ομάδας ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ με το Στάθη Μαρκόπουλο. Ηλικία, 13+ έτη. Διάρκεια 40΄. Είσοδος 5 ευρώ
το έργο:
Αποτελεί μια πρωτότυπη παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση που παρουσιάστηκε στην διάρκεια της σαιζόν 2018-19 ως μέρος των ετήσιων παραστάσεων «εκτός των τειχών» που απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, εκπαιδευτικούς και άλλες ειδικές ομάδες κοινού με περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης. Μαριονέτες που κάνουν σάλτα στον αέρα κι αψηφούν τη βαρύτητα, έρχονται να σε βρουν και να σου πουν το μεγάλο μυστικό: «Τίποτα δε σε κρατάει στο έδαφος, χόρεψε, δεν θα πέσεις!»

Κυριακή 18 Οκτωβρίου
– στις 10.30 (Φουαγιέ Πνευματικού Κέντρου)
«Ο βασιλιάς που πεινούσε σαν λύκος» από την ομάδα ΜΟΥ-ΦΑ (φαντασία & μουσική). Διάρκεια 60’. Ηλικία 4+. Είσοδος 5 ευρώ
το έργο:
Ένας λαίμαργος και μονοφαγάς μονάρχης, σπρωγμένος από την αχαλίνωτη όρεξή του, μπαίνει άθελά του στο μάτι της κακιάς μάγισσας των παραμυθιών.
Μια παράσταση με γαντόκουκλες, με ζωντανή μουσική και τραγούδι, που μας διδάσκει ότι δεν είναι όλες οι αναποδιές στη ζωή για κακό και πως πριν ζητήσουμε τη βοήθεια των άλλων θα πρέπει πρώτα να βοηθάμε οι ίδιοι τον εαυτό μας.

– στις 12.00 (Αρχαιολογικό Μουσείο)
«Το όνειρο του Λυσίμαχου» της Μαρίζας Νταϊφά και της ομάδας ΓΟΥΠΑΤΟΥ
Ελεύθερη είσοδος. Ηλικία θεατών 5+ έτη. Θεατές μέχρι 20 άτομα.
το έργο:
Ο Λυσίμαχος ένα παιδί του σήμερα ταξιδεύει με μοναδικό όχημα τη φαντασία του στο παλάτι του ξακουστού Νέστορα. Παρέα με έναν απρόσμενο συνοδοιπόρο θα περιηγηθεί στην αίθουσα του θρόνου, θα περιεργαστεί τον μνημειώδη λουτήρα, θα δει πρόσωπα ξακουστά και θα μάθει για συνήθειες και έθιμα παράξενα. Μια παράσταση που θέλει να εισάγει μια αχτίδα τέχνης στην διαδικασία εκμάθησης της ιστορίας.

– στις 20.00 (Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου)
«Η πύλη των κόσμων» της ομάδας ΣΥΝΤΗΞΗ.
Ηλικία 12+. Διάρκεια 45′. Θεατές έως 150 άτομα. Είσοδος 5 ευρώ
το έργο:
Η παράσταση «Η Πύλη των Κόσμων» είναι διασκευή του γνωστού δημοτικού τραγουδιού «Του νεκρού αδελφού». Πρόκειται για την ιστορία μιας μάνας με εννιά γιους και μια κόρη.

Μετά το τέλος της παράστασης θα γίνει η τελετή λήξης, η οποία θα περιέχει:
Προβολή ολιγόλεπτου βίντεο από στιγμιότυπα των εκδηλώσεων και παραστάσεων του Φεστιβάλ και μικρό μουσικό φινάλε από τους Ελένη Χρηστίδου και Πάνο Ταντή.

Μοιράσου το άρθρο: