«Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προγραμματίσει την ενεργειακή αναβάθμιση των δικαστικών μεγάρων της χώρας, συνεπώς και της Καλαμάτας. Το έργο αυτό θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και οι σχετικές μελέτες πρέπει να είναι έτοιμες το 2022», διαβεβαίωσε ο γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνος Αλεξανδρής, ο οποίος επισκέφτηκε χθες την Καλαμάτα μετά από πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου.

Επίσης, ο κ. Αλεξανδρής είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προκειμένου να διασυνδεθούν ψηφιακά όλα τα δικαστήρια της χώρας, κάτι που έχει γίνει για τα δικαστήρια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, τα οποία κατατάσσονται στα μεγάλα, αλλά και για της Χαλκίδας, που ανήκει στα μικρότερα.

Επίσης, είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ηλεκτρονική έκδοση 27 πιστοποιητικών, όπως και για την ηλεκτρονική κατάθεση και παραλαβή δικογράφων και φακέλων, οι οποίες, ωστόσο, αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τρία χρόνια, με στόχο να αποκτήσει η χώρα μια «ψηφιακή δικαιοσύνη».

Τέλος, για τη λειτουργία των δικαστηρίων εν μέσω της πανδημίας, ο γραμματέας του υπουργείου είπε ότι οι διοικήσεις των δικαστικών μεγάρων έχουν την αρμοδιότητα να αποφασίζουν πρόσθετα μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού και την προστασία της υγείας των δικηγόρων, δικαστών και πολιτών.

φωτο: kalamatajournal.gr

Μοιράσου το άρθρο: