Με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου του 1989, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών. Η συγκεκριμένη Σύμβαση αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο νομικά δεσμευτικό κώδικα για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Θεμελιώδες δικαίωμα κάθε παιδιού είναι να ζει και να μεγαλώνει σε οικογενειακό περιβάλλον, μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας, φροντίδας και κατανόησης, για την αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας του.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Ομάδα Στήριξης, τα στελέχη του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας σε συνεργασία με την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας διοργανώνουν την προβολή της ταινίας «Central do Brasil» (Κεντρικός Σταθμός) την Παρασκευή 20/11/2020 και λόγω των υγειονομικών συνθήκων η προβολή της ταινίας θα γίνει διαδικτυακά.

Πρόκειται για το αριστούργημα του Walter Salles που γυρίστηκε το 1998 με επίκεντρο τον Κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Pίο Ντε Τζανέιρο. Μια γυναίκα, η Ντόρα, γράφει γράμματα για λογαριασμό αναλφάβητων ανθρώπων έναντι πληρωμής. Όταν μπαίνει στη ζωή της ο μικρός Ζοζέ, τα πράγματα παίρνουν μία απρόσμενη στροφή. Δραπετεύοντας από την αστική κόλαση του σταθμού, αρχίζουν μαζί ένα ταξίδι με πολλές αστείες και δραματικές τροπές σε αναζήτηση του χαμένου πατέρα του Ζοζέ, και μαζί ανακαλύπτουν την ομορφιά και τα δικαιώματα της ζωής.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για όλη την ημέρα στο link: https://www.filmhouse.gr/

Πληροφορίες: Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας, 2721098660
Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας, 2721600725

Μοιράσου το άρθρο: