Παρεμβάσεις ανάπλασης σε περιοχές του κέντρου της Καλαμάτας, εξήγγειλε χθες ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας.

Μάλιστα η δημοτική αρχή ετοιμάζεται να εντάξει τα συγκεκριμένα έργα αναπλάσεων στο πρόγραμμα που προκηρύχθηκε από το Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Αστική Αναζωογόνηση 2017 – Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».
Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 680.000 ευρώ και αφορά ειδικότερα:
Ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη από τη Νέδοντος μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, της Σφακτηρίας από την 23ης Μάρτη μέχρι την Κολοκοτρώνη, την Καπετάν Κρόμπα, την Πολυβίου και την Αναπλιώτη από την Αναγνωσταρά μέχρι τον πεζόδρομο της Αριστομένους και τη Νέδοντος, καθώς και την αναβάθμιση της παιδικής χαράς στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, βόρεια του πρώην Δημοτικού Αναψυκτήριου και την αναβάθμιση του πάρκου μέχρι τη γέφυρα του Πάνθεον.
Ο Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι ο Δήμος δικαιούται χρηματοδότηση ύψους 408.000 ευρώ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου και το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 680.000 ευρώ είναι η δική του συμμετοχή την οποία υποχρεούται να καλύψει. Εκτίμησε πάντως ότι τελικά ο Δήμος δεν θα χρειαστεί να βάλει δικά του χρήματα διότι θεωρεί ότι στο διαγωνισμό θα προσφερθούν υψηλές εκπτώσεις.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Εξάλλου, παρεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους ύψους 160.000 ευρώ αναμέντεαι να εγκρίνει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Τα έργα αυτά είναι η ολοκλήρωση του γηπέδου Θουρίας, η πλήρης ανακατασκευή του γηπέδου του «Απόλλωνα» στο Ασπρόχωμα, συμπληρωματικές εργασίες για το γήπεδο στα Παλιάμπελα, ο ηλεκτροφωτισμός στο γήπεδο του Ασπροχώματος, η ολοκλήρωση του Δημοτικού Καταστήματος στο Ασπρόχωμα.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΒΕΡΓΑΣ
Στη βελτίωση της οδού για την παράκαμψη της Βέργας, από το Arosa μέχρι το Aλμυρό και την 1η Επαρχιακή Οδό προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας, για εύκολη πρόσβαση στην Άνω Βέργα, χωρίς να χρειάζεται να περνά κανείς από τους στενούς δρόμους της Βέργας. Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο: