Το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» διοργανώνει την εκδήλωση-παρουσίαση των Ποιητικών Συλλογών του Θανάση Παντέ, την Τετάρτη (17 Απριλίου) στις 7: 00 το απόγευμα, στον χώρο τέχνης A49 (Αναγνωσταρά 49).
Η εκδήλωση αφορά στο συνολικό, ποιητικό έργο του δημοσιογράφου και ποιητή Θανάση Παντέ, όπου θα παρουσιαστούν οι τρεις ποιητικές συλλογές του, που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα: «Τι όμορφα που κατοικώ στον εαυτό μου» (2002), «Το ποίημα δεν πουλάει» (2012) και «Εποχές Εωσφόρου Μνήμης» (2018),και μια ανθολογία Μεσσήνιων ποιητών.

Επίσης θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό με στίχους από τις δύο πρώτες ποιητικές συλλογές, σε συνδυασμό με εικόνες από φωτογραφίες και εικαστικά έργα καλλιτεχνών, που εμπνεύστηκαν κατά καιρούς από την ποίηση του Θανάση Παντέ.

Οι ομιλητές θα είναι ο Άγελος Λάππας, φιλόγολος-συγγραφέας, η Νινέτα Σωτηράκη , φιλόλογος – Προϊσταμένη της Δημόσιεας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, ο Βασίλης Φλώρος, ηθοποιός-σκηνοθέτης-συγγραφέας και η Βασιλική Κατέρη, εικαστικός-ιδρύτρια και πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου γα την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ»

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Θανάσης Παντές
Ο Θανάσης Παντές γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια ζει στη Μεσσηνία, και δηλώνει «κατ’ επιλογή Μεσσήνιος». Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά όπως τα περιοδικά: «Επτάκυκλος» και «Φλας της Μεσσηνίας» και οι εφημερίδες «Αυγερινός» (Μεσσηνίας) και «Φωνή της Πάργας».

«Τι όμορφα που κατοικώ στον εαυτό μου» (2002)
«Τι όμορφα που κατοικώ στον εαυτό μου.
Δεν είναι μια απορία αυτή αλλά μια διαπίστωση
επιβίωσης μέσα στην ένταση του ανελέητου χρόνου.
Με «προσευχήματα» – πυροτεχνήματα, καμιάς
ευσέβειας δεν επιχειρώ την ανορθόδοξη δικαίωση να αποδείξω.
Όσο για τους χαμηλόφωνους ημιτελείς ψιθύρους, αυτοί
την μουσική αναζητούν που χάνεται ή χάθηκε, στους θορύβους
του κόσμου.
Έκτοτε πέρασε καιρός. Μα πάντα η φωνή που
αναπάντεχα ρωτάει, μέσα μου, την ίδια απορία ακόμα έχει.»

«Το ποίημα δεν πουλάει» (2012)
«Το ποίημα δεν πουλάει και η καχυποψία που το περιβάλλει το εκμηδενίζει ως επικίνδυνο προς χρήση προϊόν.
Η διαπίστωση ωστόσο παραμένει προκλητική.
Ανώδυνοι στίχοι δεν υπάρχουν.
Εν κινδύνω πορεύονται τα ποιητικά εναύσματα και εν κινδύνω γίνονται οπλικά συστήματα κατά του συστήματος που τα αναπαράγει…»

«Εποχές Εωσφόρου Μνήμης» (2018)
Η πιο πρόσφατη ποιητική συλλογή του Θανάση Παντέ.

Μοιράσου το άρθρο: