H Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων ανακοινώνει στα μέλη και τους φίλους της ότι την Κυριακή ( 20 Σεπτεμβρίου ) στις 7.30 μ.μ. στον χώρο του Καφέ-Σινέ στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του συλλογικού τόμου κειμένων «ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ, Φθινόπωρο – Χειμώνας».

Οι παρακάτω επτά Μεσσήνιες Λογοτέχνιδες Παρασκευή Ακριτίδου, Αλεβίζου Ελένη, Κατερίνα Γυφτάκη – Μπεκ, Γαρυφαλιά Κατσαμπάνη – Τσαγκάρη, Ισμήνη Κωνσταντοπούλου, Βασιλική Μουρίκη και Μαρία Σταθέα έχουν δημιουργήσει μια συλλογή ποιημάτων, διηγημάτων και θεατρικών για παιδιά, την οποία θα παρουσιάσει η φιλόλογος – med Δημιουργικής Γραφής (κατεύθυνση Εκπαίδευση) Πωλλέτα Ψυχογυιοπούλου.
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Βασίλης Στεφανούρης. Τη μουσική επένδυση της βραδιάς έχουν αναλάβει οι συνθέτες Τέτα Βασιλάκη και John Forrow. Την εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων θα προλογίσει η φιλόλογος και πρόεδρος της ΕΜΣ Αντωνία Παυλάκου.

* Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Σχόλιο από τη φιλόλογο – συγγραφέα και πρόεδρο της ΕΜΣ Αντωνία Παυλάκου για την «Παιδική Ανθολογία, Φθινόπωρο – Χειμώνας»

«..Σε μια εποχή τηλεοπτικού μαρασμού, απουσίας πνευματικών αναζητήσεων από τους πολλούς και οργίου υπερέκθεσης εαυτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επτά κυρίες της γραφής, επτά Μεσσήνιες Λογοτέχνιδες μάς απασχολούν εντελώς διαφορετικά και πολύ ποιοτικά.
Πρόκειται για τα παρακάτω έξι μέλη της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Ελένη Αλεβίζου, Κατερίνα Γυφτάκη – Μπεκ, Γαρυφαλιά Κατσαμπάνη – Τσαγκάρη, Ισμήνη Κωνσταντοπούλου, Βασιλική Μουρίκη, Μαρία Σταθέα και την Παρασκευή Ακριτίδου που ένωσαν τις συγγραφικές δυνάμεις τους, συνεργάστηκαν και απέδωσαν έναν ωραίο πνευματικό καρπό!
Ποιήματα, διηγήματα και θεατρικά έργα που αφιερώνονται από τις παραπάνω συγγραφείς «στα παιδιά μας και σε όλα τα παιδιά του κόσμου» έγιναν ένας συλλογικός τόμος που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2020 από τις εκδόσεις «Μαραθιά».
Το εξαιρετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα του βιβλίου με τίτλο «ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ, Φθινόπωρο – Χειμώνας» θα προσελκύσει τα μικρά ή εμάς τα μεγαλύτερα παιδιά να μπούμε στον μαγικό κόσμο του. Αυτός ανοίγεται μπροστά μας καθώς το ξεφυλλίζουμε και καθοδηγούμαστε ως αναγνώστες από την καλοεπιλεγμένη εικόνα που κάθε φορά προηγείται των κειμένων κάθε συγγραφέως. Εικόνες που αποπνέουν γλυκασμό και τρυφερότητα μας οδηγούν να ταξιδέψουμε στον ονειρικό κόσμο των παραμυθιών της Κατερίνας, στις σπιρτόζικες αφηγήσεις της Ελένης, στην αθωότητα, την ανθρωπιά και την πολλαπλή ευαισθησία της Βασιλικής, της Παρασκευής και της Μαρίας.
Στη καρδιά του τόμου η Γαρυφαλλιά με τη νοσταλγική λαογραφική της ματιά αποτυπώνει παλιές συνήθειες του Φθινοπώρου και «τραγουδάει» με πεζό ή ποιητικό λόγο τον Χειμώνα με τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, τις χαρές και τις χάρες του. Μαζί με τον διασκευασμένο θεατρικά από την Ισμήνη πασίγνωστο γερο-Σκρουτζ, με τα χαρακτηριστικά κείμενα της Βασιλικής και της Μαρίας αλλά και με το πνεύμα των κειμένων όλων των προαναφερθεισών, η Παιδική Ανθολογία δίκαια αποκτά τον υπότιτλο: Φθινόπωρο – Χειμώνας.
Ένα βιβλίο σαν πολύχρωμο ζαχαρωτό, σαν μια απαλή καραμέλα, με ήρωες που θα μιλήσουν στην παιδική ψυχή για την ανθρωπιά και την αγάπη για τα μικρά ή μεγαλύτερα που χρειάζεται ο καθένας μας για να λέγεται επάξια άνθρωπος…»

Μοιράσου το άρθρο: