Μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Καλαμάτας πλην των κυρίων οδών, πεζοδρομήσεις στο Ιστορικό Κέντρο (στις οδούς Αιπύτου, Ηφαίστου, Ιθώμης, Αγίου Ιωάννου, Παπάζογλου, Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου και Αναπλιώτη), πεζοδρόμηση και μονοδρόμηση της παραλιακής οδού της Ναυαρίνου και μονοδρόμηση των οδών Αύρας (προς νότο) και Μεσογείων (προς Βορρά) νοτίως της οδού Κρήτης, προβλέπει η εισήγηση που θα συζητηθεί την Τετάρτη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.

Για τη Ναυαρίνου, η εισήγηση προβλέπει πλήρη πεζοδρόμηση μεταξύ των οδών Φαρών και Ακρίτα από τις 8 το βράδι έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα και μονοδρόμηση με κατεύθυνση δυτικά (και τις ίδιες ώρες) στο τμήμα από Ηρώων μέχρι Αυρας. Όπως αναφέρεται στην εισήγηση του Τμήματος Συγκοινωνιών, Κυκλοφορίας και Σήμανσης του δήμου ειδικότερα στην περιοχή της παραλίας παρατηρείται έντονη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, ενώ υπάρχει και έντονη ζήτηση στάθμευσης ενώ η μονιμοποίηση κάποιων από αυτά τα μέτρα θα εξεταστει εκ νέου τον Σεπτέμβριο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Κλειστή θα παραμείνει μέχρι και την Τετάρτη (15-7), η οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού στο κέντρο της Καλαμάτας, από τη Φραντζη έως και την Αντωνοπουλου προκειμένου να εξελιχθούν οι εργασίες ολοκλήρωσης της πεζοδρόμησης του υπόλοιπου τμηματος της οδού Ιατροπούλου. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις από χθες (Δευτέρα) έχει αλλάξει η κατεύθυνση στην οδό Αντωνοπούλου, ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση σε μεγαλύτερο μηκος της Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Μοιράσου το άρθρο: