Η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει προβολή με live μουσική από το σχήμα Cinema Paradiso Project, δίπλα στη θάλασσα,στην Παραλία Καλαμάτας έναντι του Elite City Resort το Σάββατο (27 Ιουλίου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι Cinema Paradiso Project φέρνουν το Ονειρικό τους Καλειδοσκόπιο στην Καλαμάτα! Ένα μεθυστικό οπτικοακουστικό σύνολο από πολύχρωμα θραύσματα σε συνεχή εναλλαγή που καθρεφτίζουν τη ζωή, τον έρωτα, την υπόστασή μας. Αυτό είναι το Kaleidoscope Sognante των Cinema Paradiso Project, που χρησιμοποιούν σαν πρώτη ύλη τη μουσική και τα τραγούδια του κινηματογράφου. Με έμπνευση από το Ευρωπαϊκό, Αμερικάνικο και Ελληνικό σινεμά συνθέτουν ένα συναρπαστικό κοσμοπολίτικο μουσικό ταξίδι από τον Yves Montand και τον Astor Piazzolla, στους Archive και τη Lady Gaga πριν καταλήξουν σε αγαπημένους σκοπούς του Ελληνικού κινηματογράφου.

Οι Cinema Paradiso Project αποτελούν ένα 10-μελές μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια με αφορμή μια ξεχασμένη παρτιτούρα πάνω σε ένα μουσικό αναλόγιο: ήταν το “Tema d’amore” από το soundtrack της ταινίας “Nuovo Cinema Paradiso”. Όπως οι ίδιοι περιγράφουν, η “συνάντηση” αυτή ανέσυρε την εικόνα αλλά ακόμα πιο πολύ την συγκίνηση, την έμπνευση, την χαρά, την παρέα, την γειτονιά, την εποχή που είχε συνδεθεί με την κινηματογραφική εμπειρία και τον «απόηχο» αυτής της μουσικής. Η αρχική ιδέα μετασχηματίστηκε σε ένα συναρπαστικό μουσικό τοπίο που εμπεριέχει ηχοχρώματα που αντανακλούν τις κινηματογραφικές εμπειρίες του σχήματος. Η μουσική που παίζουν οι Cinema Paradiso Project κινείται σε classical crossover ατμόσφαιρα, αγκαλιάζει latin και soul ηχοχρώματα και συνδυάζει έντεχνη ελληνική μουσική και αρκετά alternative rock στοιχεία. Με παραστάσεις σε μουσικές σκηνές όπως το Half Note Jazz Club, το Gazarte, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και το Badminton, καθώς και με ζωντανές συναυλίες από το Studio C της ΕΡΑ, οι Cinema Paradiso Project έχουν δώσει το ξεχωριστό τους στίγμα ως ένα σχήμα «ευρωπαϊκών προδιαγραφών» όπως τους έχουν αποκαλέσει, μοναδικό στο είδος του. Το σχήμα έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι Βασίλης Λέκκας, Χρήστος Θηβαίος και Αργυρώ Καπαρού, έχει ηχογραφήσει το πρώτο του CD με τίτλο “Cinema Paradiso Project – Volume I” ενώ ετοιμάζει το “Some Logical Answers” μια δισκογραφική δουλειά με πρωτότυπη μουσική.

Οι Cinema Paradiso Project είναι οι:
Σουζάνα Γιαννακοπούλου (τραγούδι), Σοφία Ροσμαράκη (πιάνο), Ευαγγελία Λοφίτου (ακκορντεόν, επικοινωνία), Γκαλίνα Μπράτουσκα (βιολί), Έλσα Παπέλη (τσέλο), Eυγένιος Μπράτουσκα (κοντραμπάσο), Δημήτρης Παππάς (κλασική κιθάρα), Χριστίνα Κατσιάρη (ακουστική κιθάρα, επιμέλεια προγράμματος, κείμενα, videos), Δημήτρης Αραπαντελής (ηλεκτρική κιθάρα, ενορχηστρώσεις, τραγούδι/φωνητικά), Ιάκωβος Παυλόπουλος (κρουστά, φωνητικά)

www.filmhouse.gr

Μοιράσου το άρθρο: