Στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ (Μπενάκη 11, Ιστορικό Κέντρο), την Παρασκευή (30 Οκτωβρίου) στις 9:30 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Ιμέλντα Μάρκος: Βασίλισσα χωρίς Θρόνο»(Kingmaker).

Το ντοκιμαντέρ ήταν υποψήφιο για καλύτερο ντοκιμαντέρ στο BFI Film Festival στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Στοκχόλμης, ενώ απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαρσοβίας.

Με επίκεντρο τον αδάμαστο χαρακτήρα της Ιμέλντα Μάρκος, και έχοντας στενή πρόσβαση, η ταινία εξετάζει την απίθανη επιστροφή της οικογένειας Μάρκος στις Φιλιππίνες, διερευνά την ταραχώδη κληρονομιά του δικτατορικού καθεστώτος Μάρκος και περιγράφει τη σημερινή προσπάθεια της Ιμέλντα να βοηθήσει τον γιο της, Μπονγκμπόγκ Μάρκος, να κερδίσει την αντιπροεδρία. Για το σκοπό αυτό, η Ιμέλντα ουσιαστικά ξαναγράφει το ιστορικό διαφθοράς της οικογένειάς της, αντικαθιστώντας την με μια αφήγηση μητρικής αγάπης για τη χώρα της.
Σκηνοθεσία / Σενάριο: Laureen Greenfield
Εμφανίζεται η Imelda Marcos, και σε αρχειακό υλικό ο Ferdinand Marcos, o George Bush Sr., o Richard Nixon, ο Ronald Regan, o Fidel Castro και ο Muammar Gaddafi.
Διάρκεια: 101’
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Ώρα Έναρξης: 21:30
Προσέλευση: 21:15
Είσοδος: Δωρεάν

*Η προβολή του «Kingmaker» στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας πραγματοποιείται σε συνεργασία με την συνδρομητική ελληνική πλατφόρμα Cinobo.
*Λόγω τήρησης των μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19, οι συνολικές διαθέσιμες θέσεις του Κέντρου είναι περιορισμένες. Κρατήσεις, γίνονται μέσα από το σχετικό event του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και τηλεφωνικώς στο 27210 22376 (10:00-14:00).

Μοιράσου το άρθρο: