Στην προβολή – συζήτηση του ντοκιμαντέρ «Η δική μας Μαρία Κάλλας», που πρόκειται να γίνει τη Δευτέρα (15 Απριλίου) στις 20.00 στον πολυχώρο επιχειρηματικότητας και πολιτισμού «House by Phaos» (Σφακτηρίας 18 ), μας προσκαλούν η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία και η «Φάος» Κοιν.Σ.Επ.

Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία είχε την πρωτοβουλία να αναθέσει στον Ελληνοσουηδό, Πρεβεζάνο σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, τη δημιουργία της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας». Για τη δημιουργία της εργάστηκαν και συμμετείχαν εθελοντικά υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη μέλη της Αμφικτυονίας, ο Σύλλογος των Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας (Μ.Σ.Κ.) «Μαρία Κάλλας», η Ένωση Φίλων «Μαρία Κάλλας», ο Μεσσηνιακός Σύλλογος Νέας Υόρκης «Ο Αριστομένης», ηθοποιοί, οπερατέρ, συγγραφείς, ποιητές, πρόξενοι, γλύπτες, καλλιτέχνες, μουσικοί, επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης θέλει να αναδείξει μια άλλη πλευρά της Κάλλας, λιγότερο γνωστή στο ευρύτερο κοινό, αυτή που έζησε με τον σύζυγό της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, σε Μιλάνο, Βερόνα και Μεσσηνία. Τον ρόλο της κορυφαίας υψίφωνου έχει αναλάβει η Ελληνίδα καλλιτέχνης από την Καλαμάτα, Μυρτώ Καμβυσίδη.

Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι όχι μόνο να φωτίσει άγνωστες πτυχές της Κάλλας, αλλά να δοθεί και έμφαση στη μεσσηνιακή της καταγωγή, ώστε το πατρικό της σπίτι να γίνει μουσείο.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Μπάμπης Τσόκας
Ο Μπάμπης Τσόκας σπούδασε κινηματογράφο στην Ακαδημία κινηματογράφου της Στοκχόλμης. Έκανε πολλές ταινίες σε συνεργασία με το σύλλογο φίλων του κινηματογράφου της Τένστας, για το Δήμο Στοκχόλμης, για το Κέντρο Κινηματογράφου της Σουηδίας, για τη σουηδική τηλεόραση, για την ΝΕΤ και την ΕΡΤ. Διευθύνει τη Σχολή Κινηματογράφου στην παλιά πόλη της Στοκχόλμης, Master Olofsgarden. Πολλές από τις ταινίες του έχουν προβληθεί σε κινηματογράφους και στην τηλεόραση στη Σουηδία, στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες.

Μυρτώ Καμβυσίδη
Η τραγουδίστρια Μυρτώ Καμβυσίδη γεννήθηκε στην Καλαμάτα και τελείωσε το Μουσικό Λύκειο Καλαμάτας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πήρε πτυχίο Επικοινωνίας, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Πολιτιστικής Διαχείρισης και αργότερα έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με θέμα την ηθική φιλοσοφία.Έχει πραγματοποιήσει πολυετείς σπουδές στο πιάνο, το κόρνο αλλά και το κλασσικό τραγούδι αλλά και το θέατρο. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και συναυλίες, έχει συνεργαστεί με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου και είναι μέλος της μουσικής ομάδας «Ετερονήμισυ».

Μοιράσου το άρθρο: