Στο πλαίσιο του κύκλου των θερινών εκδηλώσεων με τίτλο «Με Φως Καταμεσίς του Κόσμου», ο πιανίστας και συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου θα παρουσιάσει, την Τετάρτη (4 Σεπτεμβρίου) στις 9:15 μ.μ., στο προαύλιο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» (Σταδίου 64 ), το μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου «Ζωγραφίζοντας τη Σιωπή», με αφορμή τις μουσικές του συνθέσεις για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ένα μουσικό ταξίδι σε απρόσμενα ηχητικά τοπία, που ακουμπούν στις μουσικές στιγμές που ο καλλιτέχνης έχει συνθέσει για το θέατρο και τον κινηματογράφο σε συνεργασία με σημαντικούς σκηνοθέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Κάθε συναυλία του Θοδωρή Οικονόμου είναι μοναδική, αφού στηρίζεται στην αλήθεια της κάθε στιγμής και την απόλυτη ελευθερία κινήσεων, αποκτώντας δομή μέσα από την ίδια την εμπειρία.
Πρόκειται, όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, για «μία ουσιαστική συνύπαρξη με το κοινό, του οποίου η κάθε ανάσα αποτελεί μέρος ενός κοινού σύμπαντος, ενός σύμπαντος που δημιουργείται με υλικά από τον προσωπικό βυθό των ονείρων μας, εκεί όπου ζουν και πάλλονται οι πολύ λεπτές χορδές που μας ταρακουνούν και προκαλούν την συγκίνηση που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να συνεχίσουμε».
Για τον καθένα μας η σύνθεση και ο αυτοσχεδιασμός παραπέμπει σε κάτι διαφορετικό. Για τον Θοδωρή Οικονόμου είναι ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι τρυφερό, που ζωγραφίζει τη σιωπή μας…

Μοιράσου το άρθρο: