Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συνεχίσει τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος σύμφωνα με τη μελέτη του «Μορέα», γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης της παραλιακής χάραξης καθώς ο δρόμος αυτός δεν ανήκει στα διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα, επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής στον μεσσήνιο βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κ. Λαμπρόπουλου για τη συνάντηση, οι αποφάσεις για το Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα θα ληφθούν όταν απαντήσει η Κομισιόν στα σχετικά κυβερνητικά αιτήματα. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι η κυβέρνηση προκρίνει την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου μέσω επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης της «Ολυμπίας Οδού», αλλά δεν πρόκειται να ακυρώσει τους διαγωνισμούς για το Πάτρα – Πύργος χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Βρυξελλών.
Να θυμίσουμε πως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος όπως και ο κυβερνητικός βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, έχουν ταχθεί υπέρ της παραλιακής χάραξης.

Μοιράσου το άρθρο: