Σε δομή προστασίας στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί από την επόμενη εβδομάδα το έξι ημερών βρέφος, που η 24χρονη μητέρα του πέταξε σε υπόγειο κάδο τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

Όπως δήλωσε μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ο διοικητής του Νοσοκομε,ίου, Γιώργος Μπέζος, μετά από εισαγγελική παραγγελία, η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για τη μεταφορά του βρέφους σε συγκεριμένη δομή. Έτσι λοιπόν σήμερα εγκρίθηκε η εισαγωγή του μωρού στο παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» (του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής).
Όπως επεσήμανε ο κ.Μπέζος, είναι αρκετά αισιόδοξο πως από την πρώτη στιγμή εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον από την κοινωνία της Μεσσηνίας για την κατάσταση της υγείας και το μέλλον του μωρού και μάλιστα υπήρξαν πολλοί που επιθυμούσαν ακομα και να το υιοθετήσουν.
«Είναι ένα μήνυμα πάντως μέσα στη σκληρότητα αυτού του γεγονότος πως υπάρχουν υποστηρικτικές δομές και υπηρεσίες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν και να προστατεύσουν μια γυναίκα που θεωρεί πως η γέννηση ενός μωρού μπορεί και να είναι κάτι ανεπιθύμητο για την ίδια», τόνισε στο σταθμό μας ο κ.Μπέζος.

Μοιράσου το άρθρο: