Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και το αρμόδιο προσωπικό ενόψει της αναμενόμενης κακοκαιρίας σήμερα και αύριο.

Με εντολή του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, σε συνέχεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο, εντείνονται οι καθαρισμοί φρεατίων στον αστικό ιστό και σε περιοχές που κατά το παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα, αλλά και σε ρέματα ή σημεία που λειτουργούν ως λεκάνες απορροής. Ήδη όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ έχουν προχωρήσει σε καθαρισμούς και παρεμβάσεις σε περιοχές που έχουν αρμοδιότητα, ενώ σε συνεννόηση με την Περιφέρεια έχουν επικουρήσει σε σημεία που η αρμοδιότητα ανήκει στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Επίσης, είναι διαθέσιμα και τα αναγκαία μηχανήματα (οχήματα και μηχανήματα έργου), ενώ ενημέρωση έχει δοθεί και σε προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου, για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα.

Από τον Δήμο γίνεται έκκληση στους επιχειρηματίες να λάβουν τα μέτρα τους προκειμένου να μην υπάρξουν ζημιές από και στον εξοπλισμό τους, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας, η υπεύθυνη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο δ/ντης της ΔΕΥΑΚ, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σε περίπτωση που υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα και παρουσιαστεί ανάγκη, οι πολίτες μπορούν να καλέσουν στον αριθμό της Δημοτικής Αστυνομίας, 27213 60750, ή του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, 27213 60707, ή σε εκείνον του αρμόδιου αντιδημάρχου, Γιάννη Μπάκα, 6977 589382, για να δηλώσουν το περιστατικό.

Συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας έχουν προβεί ενόψει της χειμερινής περιόδου σε καθαρισμούς ρεμάτων της πόλης καθώς και σε Κοινότητες του Δήμου. Σημειώνεται ότι η αρμοδιότητα ανήκει στην Π.Ε. Μεσσηνίας, ωστόσο, ο Δήμος ως οφείλει συνδράμει με τις δυνάμεις του στην προσπάθεια που γίνεται για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου συνεχίζουν τους καθαρισμούς φρεατίων, εστιάζοντας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει σε περιοχές που κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν δώσει πλημμυρικά φαινόμενα (Μπουλούκου, Γλαύκου, Μπακογιάννη, Λεΐκων, κ.ά.).

Συνεργείο του Δήμου καθαρίζει την κοίτη του Νέδοντα και προχωρά σε κλάδευση δέντρων. Καθαρισμός φρεατίων και τάφρων έχει γίνει και στις Δημοτικές Ενότητες.

Μοιράσου το άρθρο: