Σε ετοιμότητα είναι το Νοσοκομείο Καλαμάτας για να διαχειριστεί ένα ενδεχόμενο κρούσμα κορονοϊού καθώς όπως επεσήμανε ο διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Μπέζος σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρξει μια ικανοποιητική και αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης. Ο κ.Μπέζος συνέστησε ψυχραιμία σε όλα τα επίπεδα και επεσήμανε πως το επιστημονικό προσωπικό είναι επαρκέστατο στο να μπορεί να ανταποκρίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Με τη σειρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, πνευμονολόγος-λοιμωξιολόγος Σταυρούλα Κουτσουμπού, έδωσε αναλυτικές οδηγίες προφύλαξης και προστασίας προς τους πολίτες από τον κορονοϊό, επισημαίνοντας πως “δεν χρειάζεται πανικός αλλά δεν χρειάζεται και εφησυχασμός. Και τα δύο είναι λάθος. Θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες που τους δίνονται”. Ουσιαστικά -σημείωσε- πρόκειται για τα μέτρα που τηρούνται για τη γρίπη. Όμως και στο Νοσοκομείο έχουν ληφθεί ήδη μέτρα και δίνονται αυστηρές οδηγίες σε επισκέπτες ,ασθενείς και προσωπικό ώστε να αποτραπεί μια διασπορά του ιού. Μεταξύ των μέτρων είναι ο περιορισμός του επισκεπτηρίου, ενώ όσοι εισέρχονται στο Νοσοκομείο θα λαμβάνουν υποχρεωτικά μάσκα για προστασία και των ίδιων και όσων βρίσκονται εντός.
Στις εισόδους του Νοσοκομείου θα υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό που θα ανιχνεύει πιθανά κρούσματα. Αυτό θα γίνεται με ένα ερωτηματολόγιο ώστε αν ανιχνευτεί ένα πιθανό κρούσμα να αντιμετωπιστεί άμεσα. Να σημειωθεί επίσης πως στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα αντιμετώπισης ενδεχόμενου περιστατικού κορονοϊού, απαρτιζόμενη από γιατρό Παθολόγο, νοσηλευτές και προσωπικό καθαριότητας που έχουν εκπαιδευτεί για την αντιμετώπιση κρούσματος της λοίμωξης.

Σήμερα (Πέμπτη) εξάλλου, στο δημαρχείο της Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, με όλους τους αρμόδιους φορείς για το θέμα του κορονοϊού.

Με πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής, η ΠΕ Μεσσηνίας ανήρτησε αφίσες στα Ελληνικά και τα Αγγλικά για την ενημέρωση του κοινού στο Διοικητήριο ενώ έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά υγρά σε κάθε όροφο.

Σχετική ανακοίνωση για τον ιό, πώς μεταδίδεται και ποια μέτρα μπορεί να πάρει ο καθένας μας, εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ο οποίος προβαίνει άμεσα σε αναλυτική ενημέρωση των ιατρών μελών του για όλη την ενδεδειγμένη διαδικασία.

Μοιράσου το άρθρο: