Στην εξάρθρωση ένος κυκλώματος απατεώνων που δρούσε σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, συλλαμβάνοντας πέντε άτομα, φερόμενα ως μέλη της σπείρας στην Κυπαρισσία, ενώ άλλη μια γυναίκα καταζητείται.
Πρόκειται για τσιγγάνους από την Αθήνα και την Αμαλιάδα, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία και έγγραφα, απευθύνονταν σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, όπου ενεργοποιούσαν συνδέσεις τηλεφώνων ως εταιρικές, παραλαμβάνοντας μαζί με τη σύνδεση ακριβές συσκευές τηλεφώνων.

Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι αυτό έχει γίνει σε αρκετά καταστήματα και τουλάχιστον σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Αμαλιάδα, Βοιωτία και Πάτρα.
Οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για απάτη και πλαστογραφία, απευθύνονταν σε καταστήματα εταρειών κινητής τηλεφωνίαςσε διάφορα μέρη της Ελλάδας και πάντα χρησιμοποιούσαν πλαστές αστυνομικές ταυτότητες, ψεύτικο ΑΦΜ, ακόμα και πλαστές δηλώσεις της εφορίας, ζητώντας να κάνουν εταιρικές συνδέσεις, ώστε να δικαιούνται ακριβές συσκευές.
Το Σάββατο, ένας 22χρονος από την Αγία Βαρβάρα Αττικής και μια 24χρονη από την Αμαλιάδα (αυτή που καταζητείται) παρουσιάσθηκαν σε κατάστημα της Κυπαρισσίας και με πλαστά χαρτιά κατέθεσαν δύο αιτήσεις για εταιρικές συνδέσεις. Η παρακολούθηση των αστυνομικών απέδωσε καρπούς την Τρίτη, όταν στο κατάστημα έφτασε ένα αυτοκίνητο, όπου επέβαινε ο 22χρονος, αλλά και τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν, ένας 25χρονος από την Αγία Βαρβάρα, ένας 28χρονος, μια 45χρονη και ένας 38χρονος, όλοι από την Αμαλιάδα.
Ο 22χρονος μπήκε στο κατάστημα και όταν υπέγραψε τις συμβάσεις με τα πλαστά στοιχεία που είχαν δώσει αυτός και η 24χρονη (που δεν ήταν μαζί του αυτή τη φορά), ώστε να παραλάβει τις δύο συσκευές τηλεφώνων, συνελήφθη.
Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, το ίδιο είχαν επιχειρήσει να κάνουν σε καταστήματα στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στην Αμαλιάδα, στο Μαρούσι Αττικής, στο Κορδελιό και τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Στο αυτοκίνητο, όπου συνελήφθησαν τα υπόλοιπα άτομα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς τρεις σφραγίδες, μια πλαστή αστυνομική ταυτότητα, άλλα φορολογικά έγγραφα όπως εκκαθαριστικά σημειώματα εφορίας κ.λπ., φωτογραφίες, αιτήσεις σύνδεσης σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ενώ κατασχέθηκαν και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η δράση τους έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2016 και έχουν εξαπατήσει πάνω από 20 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν κάνει και πολλές απόπειρες, αλλά έγινε αντιληπτή η πλαστότητα των εγγράφων τους.

Μοιράσου το άρθρο: