Οι θερινές εκδηλώσεις με τίτλο «…με φως καταμεσής του κόσμου…» συνεχίζονται στο προαύλιο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας (Σταδίου 64 ), την Τετάρτη (7 Αυγούστου ) στις 9.15 μ.μ. με μία συναυλία στον ξεχωριστό πολυσύνθετο μουσικό κόσμο της Αγγελικής Τουμπανάκη.

Η βοκαλίστα/ερμηνεύτρια Αγγελική Τουμπανάκη δημιουργεί παρέες μουσικές, προσκαλεί και ελευθερώνεται μουσικά πέρα από σύνορα και νόρμες.
Με δεκατέσσερα χρόνια μουσικής διαδρομής στην Contemporary Vocal, World και Electronic Jazz, παρουσιάζει πρωτότυπες
συνθέσεις, τραγούδια της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, αλλά και σκοπούς από την παράδοση των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Ανατολίας, τα οποία αναμειγνύει με Jazz αρμονία και crossover διάδραση.

Μαζί με τους εκλεκτούς και ευέλικτους μουσικά συνεργάτες, Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν, Θάνο Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα και Απόστολο Καλτσά στο μπάσο, δημιουργούν ένα σύγχρονο, πολυδιάστατο ηχητικό περιβάλλον. Το τσιγγάνικο Gelem, η θρυλική μεξικάνα Llorona, η Φάτα Μοργκάνα του ποιητή, η Τρυγόνα της πολυφωνίας, το τραγικό Strange Fruit συνδέονται μέσα από την ερμηνευτική αισθητική και ενορχηστρωτική προσέγγιση της Αγγελικής και των συνεργατών της.

Η Αγγελική Τουμπανάκη στο «Toubanaki Music Projects» καταθέτει το πάθος της για τον αυτοσχεδιασμό και τον πειραματισμό με ετερόκλητα μουσικά είδη, με στόχο την ελευθερία και την πηγαία χαρά για τη μουσική.

Πληροφορίες:2721 086923

Μοιράσου το άρθρο: