Ο κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» συνεχίζει και μετά την μουσική του Μεσαίωνα μεταφέρεται στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου παρουσιάζοντας την λόγια Οθωμανική μουσική του 19ου και 20ου αιώνα, με το «Sark trio», το Σάββατο(7 Δεκεμβρίου ), στις 20:30, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.

Το «Sark trio» θα αποδώσει συνθετικές εκδοχές, οι οποίες ακολουθούν τη φωνητική φόρμα Şarkı. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν έργα συνθετών, όπως των Ismail Dede Efendi, Yusuf Efendi, Civan Aga, Marko Colakoglu, Aleko Bacanos, Ibrahim Efendi, καθώς και αντίστοιχες συνθέσεις στη φόρμα Şarkı του Νίκου Ανδρίκου, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην τελευταία δισκογραφική του δουλειά SEDEF (KALAN MUZIK).

Το «Sark trio» αποτελείται από τον Νίκο Ανδρίκο (τραγούδι), Ταξιάρχη Γεωργούλη (ούτι) και Γιάννη Πούλιο (Βιολί)

γενική είσοδος 5 ευρώ

Ο κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας για 5η συνεχόμενη χρονιά και στόχο έχει να «αγκαλιάσει» όλα τα είδη της μουσικής έκφρασης, από την Παράδοση στην Τζαζ και από τον Κλασικισμό στην σύγχρονη δημιουργία.

Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ποίηση, τον λόγο και την μουσική.

Ο λόγος υπήρξε η αφορμή για την μουσική από την αρχαιότητα ως και σήμερα. Η μουσική γεννήθηκε από τον λόγο και συμπορεύτηκε κατά την διάρκεια όλων των εποχών άλλοτε συνοδευτικά, άλλοτε αντιστικτικά και ενίοτε εναντιωματικά χρωματίζοντας τις κρυφές έννοιες, εικόνες και στιγμές που αποτυπώνει ο λόγος. Η μουσική έφτιαξε τον χώρο, τον χρόνο και το περιβάλλον που απογείωσε τον λόγο δημιουργώντας μια νέα διάσταση.

«Μέσα στη μουσική υπάρχει χώρος να κοιμηθεί ο άνεμος..» γράφει ο Γιώργος Σαραντάρης στο ποίημά του «Μέσα στη μουσική»

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.

Μοιράσου το άρθρο: