Συνέντευξη τύπου μαζί με τους συνεργάτες του παραχώρησε χθες το πρωί στο γραφείο του στο νοσοκομείο της Καλαμάτας ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος της περιοχής μας, Γιώργος Μπέζος. Ο κ. Μπέζος χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα επειδή ήρθε η στιγμή να υποβληθούν οι προτάσεις αναβάθμισης του νοσοκομείου και να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΠΕΠ Πελοποννήσου, με την ελπίδα ότι θα αξιολογηθούν θετικά από την διαχειριστική αρχή και θα ικανοποιηθεί ένα όραμα που είχε ο ίδιος για το νοσοκομείο στην δεκαετή παρουσία του στην θέση του διοικητή.

Απαριθμώντας τα έργα που θα υποβληθούν για να λάβουν χρηματοδότηση από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην:
– Προσθήκη ενός ορόφου 1.000 m² και η αναδιαρρύθμιση του τμήματος επειγόντων περιστατικόν, συνολικού κόστους 4 εκατομμυρίων €.
– Προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής για το νοσοκομείο της Καλαμάτας αλλά και της Κυπαρισσίας.
– Προμήθεια κινητής ομάδας ψυχικής υγείας που θα προσφέρει κατ’ οίκον υποστήριξη, με αναβάθμιση των παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών.

Ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Καλαμάτας Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος έχει ετοιμάσει το φάκελο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου στην κατηγορία Β+, ένα έργο που ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια €.
Άλλο ένα στοίχημα για την διοίκηση του νοσοκομείου είναι η αυτοδιαχείριση και η γενικότερη διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων, κάτι που θα επιφέρει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.
Επίσης έχει τεθεί στόχος να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο βηματοδοτικό κέντρο με ταυτόχρονη πρόσληψη ενός θωρακοχειρουργού, με τη σύμφωνη γνώμη και της Καρδιολογικής κλινικής.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Μπέζος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσληψη εννέα ιατρών ΤΕΠ και 9 ιατρών στις κλινικές.
Τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα και λόγω της πανδημίας έχουν προσληφθεί 71 άτομα κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό λέγοντας μάλιστα ότι “το νοσοκομείο βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ στον τομέα αυτό”.
Επίσης παρέμβαση μόνωσης γίνεται στην οροφή του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας, ενώ αυξήθηκε κατά μια ημέρα η λειτουργία των χειρουργείων, αφού στην Τετάρτη προστέθηκε και η Πέμπτη, με την εβδομαδιαία μετάβαση στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας του ιατρού χειρουργού Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος ερωτήθηκε και για την επόμενη μέρα στην διοίκηση του νοσοκομείου, αφού η θητεία του έχει ολοκληρωθεί από τις 27 Μαρτίου 2020 και διευκρίνισε πως έχει ήδη κάνει αίτηση για ανανέωση της θητείας του, χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το επόμενο διάστημα για την δομή υγείας του Νομού μας.

Μοιράσου το άρθρο: