Σειρά μέτρων λαμβάνονται από το Δήμο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της λειτουργίας και του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορονοϊού που έχει συσταθεί εδώ και λίγες ημέρες.

Στην κατεύθυνση αυτή, ενισχύεται η λειτουργίας της Διεύθυνσης Πρόνοιας που παρέχει υποστήριξη και εξυπηρέτηση πολιτών της Καλαμάτας σε θέματα παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης με κατ’ ιδίαν επισκέψεις από το προσωπικό του Δήμου. Παράλληλα ξεκινάει η προσωρινή λειτουργία του Δημοτικού Παντοπωλείου στο ισόγειο του Νέου Δημαρχείου και με διεύρυνση των δικαιούχων του. Υπενθυμίζεται ότι κανονικά συνεχίζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Τηλ. Επικοινωνίας Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού: 2721360670

Παράλληλα την ανάγκη ψυχολογικής στήριξης προκειμένου οι πολίτες να αντιμετωπίσουν τις νέες δραματικές συνθήκες που διαμορφώνει ο κορονοϊός, έρχεται να καλύψει δωρεάν ο Δήμος Καλαμάτας με τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορονοϊού.
Ψυχολογική στήριξη, συμβουλές, τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης του άγχους που προκαλεί η αβεβαιότητα της κατάστασης αλλά και ο εγκλεισμός του κόσμου στα σπίτια, καταστάσεις πρωτόγνωρες για όλους μας, έρχονται να καλύψουν οι ψυχολόγοι του Συντονιστικού Κέντρου μέσα από ατομικές συνεδρίες, που φυσικά δεν θα γίνονται δια ζώσης αλλά είτε τηλεφωνικά είτε με τηλεδιάσκεψη. Οι συνεδρίες θα διοργανώνονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του Συντονιστικού Κέντρου.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2721360805 και 2721360662

Μοιράσου το άρθρο: