Η μεταφορά μαθητών στις σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας και τα μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19 ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες (Δευτέρα) στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, η ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και η Ένωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, οι οποίοι συζήτησαν με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, τα μέτρα προστασίας των μεταφερομένων μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία, μαθητών με ειδικά δελτία και τέλος μαθητών που μεταφέρονται με ΤΑΞΙ.
Κατά τη συζήτηση, αποφασίστηκε να αποσταλεί έγγραφο από την Π.Ε. Μεσσηνίας στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας, στο Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας καθώς και στους ιδιώτες μεταφορείς με Λεωφορεία προκειμένου να επισημανθεί η τήρηση του μέτρου του 50% της επιβίβασης των μαθητών ανάλογα με τις θέσεις των οχημάτων.
Επίσης θα επισημανθεί το γεγονός ότι όταν επιβιβάζονται μαθητές με Ειδικά Μαθητικά Δελτία μαζί με λοιπούς επιβάτες, θα πρέπει να τηρηθεί το μέτρο προστασίας με μάσκες. Όσον αφορά την διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων και τα δρομολόγια μεταφοράς τις επόμενες ημέρες, αυτά θα ρυθμιστούν ανάλογα έτσι ώστε να υπάρχουν όλα τα μέτρα προστασίας.
Παράλληλα για το νέο διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών και το σχεδιασμό των δρομολογίων για το ερχόμενο σχολικό έτος 2020-2021, αυτός θα δρομολογηθεί ανάλογα με τους όρους προφύλαξης και σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Μοιράσου το άρθρο: