Πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη) στο διοικητήριο, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με στόχο το σχεδιασμό και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων από την εκδήλωση ακραίων ή έντονων καιρικών φαινομένων αλλά και για τον απολογισμό σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν φέτος με τις πρώτες εκδηλώσεις των καιρικών φαινομένων του χειμώνα.

Αυτό που κατά κύριο λόγο επισημάνθηκε ήταν η ανάγκη οριοθέτησης των ρεμάτων και του καθαρισμού τους και για μια ακόμα φορά τέθηκε το θέμα του Νέδοντα και των ενδεχόμενων κινδύνων που εγκυμονεί για την πόλη της Καλαμάτας.
Η συνεδρίαση συνεκλήθη από τον Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο (ο οποίος και προήδρευσε) με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων της Μεσσηνίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμεναρχείου, της κοινοπραξίας του «ΜΟΡΕΑ», της ΔΕΗ και άλλων υπηρεσιών και φορέων.
Στη διάρκεια της, τέθηκε το θέμα της επικαιροποίησης του σχεδίου δράσης αν και όποτε χρειαστεί, ζητήματα εκτέλεσης έργων και παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας σε δάση, ρέματα και αγροτικές καλλιέργειες και έγινε μια σφαιρική ενημέρωση για τα πιο επικίνδυνα σημεία του νομού όσον αφορά στην εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Όπως σημειώθηκε αυτές οι ζώνες «υψηλής επικινδυνότητας» είναι η πεδιάδα της Οιχαλίας, το τρίγωνο από τη Σκάλα έως το Πεταλίδι και την παραλία της Βέργας όπως και η περιοχή της Κυπαρισσίας.

Μοιράσου το άρθρο: