Με το Δήμαρχο Καλαμάτας συναντήθηκαν την Παρασκευή, ο Χέρμπερτ Άιλε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού  Δικτύου Ecomedia για Νέες Τεχνολογίες,  ο Έργουιν Μπράτενγκεγκερ Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δούναβη στην πόλη Κrems στην Αυστρία και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πελοποννήσου.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η συζήτηση  για το Θερινό Σχολείο Νέων Τεχνολογιών για εκπαιδευτικούς του Ευρωπαϊκού  Δικτύου Ecomedia, το οποίο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους και λειτούργησε για 2 συνεχόμενη χρονιά στην Καλαμάτα, καθώς και ο προγραμματισμός δράσεων στο μέλλον.

Ο Π. Νίκας τους είπε για την Καλαμάτα, την ποιότητα ζωής που προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες και τις προοπτικές της καθώς τόνισε ότι η Καλαμάτα αναπτύσσεται μέσα στην κρίση και είναι μια πόλη αισιόδοξη. Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας στις ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες, καθώς και στις διακρίσεις  που έχει λάβει με πρόσφατη τη βράβευση για τις ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες που προσφέρει στους δημότες και τις επιχειρήσεις μέσω ευρυζωνικών δικτύων και κινητών επικοινωνιών.

Το Θερινό Σχολείο 2018 έχει εργαστηριακό χαρακτήρα και συμμετέχουν σε αυτό εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα καθώς και 20 συνάδελφοί τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως Αυστρία, Ισλανδία, Λετονία και Γερμανία. Στόχοι του είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών, η εύρεση νέων καινοτόμων μεθόδων, η δικτύωση και συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών οργανισμών (σχολείων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων) και η μέσω του STEM ανάπτυξη της υπολογιστικής σκέψης.

Το Θερινό Σχολείο διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου / Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με την επιστημονική στήριξη του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση Ecomedia και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις».

Μοιράσου το άρθρο: