Απολογιστική συνέντευξη για τη φετινή διοργάνωση του «22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού», παρεχώρησαν χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της επιχείρησης «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος και η καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης, Κατερίνα Κασιούμη.

Όπως επισημάνθηκε, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα εκδοθεί η προκήρυξη για τον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, η θητεία του οποίου θα γίνει προσπάθεια να έχει διετή ή τριετή διάρκεια αντί για οχτάμηνη κι επίσης μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει παραληφθεί και οριστικά το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και θα δημιουργηθεί και ο φορέας για τη διαχείρισή του.
Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της «Φάρις» έδωσαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Κατερίνα Κασιούμη, υπογραμμίζοντας ότι κατάφερε να φέρει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία τη διοργάνωση, παρά τα μεγάλα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει και ιδιαίτερα παρά το λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή της, καθώς ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση μόλις στα τέλη του χειμώνα. Επεσήμαναν ωστόσο πως το μεγαλύετρο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Φεστιβάλ, είναι αυτό της χρηματοδότησής του.
Η κ. Κασιούμη, ευχαρίστησε τον δήμαρχο και εξέφρασε με τη σειρά της την άποψη ότι θεσμοί σαν το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας δεν είναι καλό να έχουν τον ίδιο καλλιτεχνικό διευθυντή για πολλά χρόνια, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να τον απορροφήσουν τα οργανωτικά και διοικητικά θέματα σε βάρος του καλλιτεχνικής ταυτότητας που θέλει να δώσει στη διοργάνωση, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτό δεν συνέβη με τη Βίκυ Μαραγκοπούλου, παρότι ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια επί 21 χρόνια.

Μοιράσου το άρθρο: