Τηλεδιάσκεψη για θέματα πολιτισμού πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Καλαμάτας μεταξύ του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Χορού Λίντας Καπετανέα.

Κατά τη συζήτηση, πέραν των αναφορών για την πορεία και την πολιτιστική αξία του θεσμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, συμφωνήθηκε η σύναψη 3ετούς Προγραμματικής Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις, προκειμένου το Φεστιβάλ να συνεχίσει να έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Μάλιστα αποφασίστηκε το σχέδιο της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης να συνταχθεί από το Υπουργείο και το επόμενο δεκαπενθήμερο να αποσταλεί σε Περιφέρεια, Δήμο και Κ.Ε. Φάρις για να διατυπωθούν οι παρατηρήσεις τους. Στο πλαίσιο επίσης της ανάπτυξης του εξωστρεφούς χαρακτήρα του Φεστιβάλ εξετάζεται ορισμένες εκδηλώσεις του να παρουσιάζονται και εκτός Καλαμάτας, σε πόλεις και των υπολοίπων νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση, ήταν η αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού με όλες τις πλευρές να συμφωνούν στην αναγκαιότητα της αξιοποίησης συγκεκριμένου χώρου προκειμένου αφενός να είναι βιώσιμος, αφετέρου να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας αλλά γενικότερα της Πελοποννήσου. Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει εξειδικευμένη συζήτηση, ενώ ήδη λαμβάνονται πρωτοβουλίες προκειμένου το Μέγαρο να αξιοποιηθεί μέσα από παραστάσεις και πρόβες της Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Μοιράσου το άρθρο: