Από τη Βέργα, τη Μονή Μαρδακίου και το Ελαιοχώρι, ξεκιηνσαν το σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 195ης επετείου της Απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό στις 23 Μαρτίου του 1821, εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν ανήμερα της επετείου, την Τετάρτη.

Σήμερα στις 8 το βραδυ, εγκαινιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η έκθεση με όπλα και κειμήλια της Επαναστασης. Επίσης θα παρουσιαστεί από τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Μεσσηνίας η έκθεση «Γάλλοι ζωγράφοι και Ελληνική Επανάσταση του 1821», σε επιμέλεια Δημήτρη Ηλιόπουλου.
Την Τετάρτη μετα τις 3 το απόγευμα , με επίκεντρο την Πλατεία 23ης Μαρτίου και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις αναπαράστασης της κατάληψης της Καλαμάτας από τους Έλληνες οπλαρχηγούς. Στις 8.30 το βραδυ, στην κεντρικη αίθουσα του Μεγάρου Χορού, θα δοθεί η συναυλία «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» του Γιάννη Μαρκόπουλου, σε ποίηση Διονύσιου Σολωμού.
Συμμετέχουν: Ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία», Λάκης Χαλκιάς, Άγγελος Ανδριανός, Ιωάννης Λάκης, Μαρία Λυμπεράκου στους σολιστικούς ρόλους, και η χορωδία Ορφέας Τρίπολης υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Αθανασοπούλου.
Διεύθυνση: Γιάννης Μαρκόπουλος.
Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Τιμή: 10 ευρώ κανονικό και 5 ευρώ μειωμένο.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα δοθεί η συναυλία . «Ελευθερίας Εγκώμιον», με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, όπου με ελεύθερη είσοδο, σε διεύθυνση του Κώστα Νικολέα και σε ερμηνεία της Μαρίας Κρασοπούλου θα παρουσιασθούν έργα σε ποίηση Κυριάκου Ντούμου, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Δημήτρη Λιπέρτη, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Οδυσσέα Ελύτη, Μίμη Τραϊφόρου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Νεγρεπόντη και σε μουσική των Δημήτρη Λάγιου, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Χρήστου Λεοντή, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Χατζιδάκι κ.ά.

Μοιράσου το άρθρο: