Η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων συνδιοργανώνει με τον Δήμο Καλαμάτας εκδήλωση με θέμα: «Μνημεία των Αγίων Τόπων και το
αναστηλωτικό έργο του Ιερού Κουβουκλίου στα Ιεροσόλυμα» (Πανάγιος Τάφος), την Τετάρτη (4 Δεκεμβρίου) στις 7.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας(Αριστομένους 95).

Η εκδήλωση έχει σκοπό να αναδείξει την πολιτισμική σημασία του έργου της αναστήλωσης στον Ι. Ναό Αναστάσεως και στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου και να προβάλει ένα δύσκολο εγχείρημα που υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Θα μιλήσουν για τα παραπάνω η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αντωνία (Τώνια) Μοροπούλου και οι καθηγητές του
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς και Φωτεινή Πέρρα.

Στην εκδήλωση συμμετέχει τιμητικά με θρησκευτικά άσματα η χορωδία «ΟΡΦΕΥΣ» Καλαμάτας με μαέστρο τον Ιβάν Μάντζαρη.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας παρέχει ευγενώς χορηγία και τεχνική υποστήριξη ο Σύλλογος Μηχανικών Μεσσηνίας.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και την συντονίζει η Αντωνία Παυλάκου, φιλόλογος-συγγραφέας και πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα:

– Καλωσόρισμα
– Χαιρετισμοί
– Ομιλία από την επίκουρο καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Φωτεινή Πέρρα με θέμα: «Σταυροφορίες και Μνημεία στους Αγίους Τόπους. Μια περιήγηση»
– Χορωδιακό θρησκευτικό άσμα: «Άφραστον Θαύμα – Όλβιος Τάφος» Δημ. Παπαποστόλου
– Ομιλία από τον καθηγητή του Παν/μίου Πελοποννήσου Νικόλαο Ζαχαριά με θέμα: «Χρονολογώντας το Ιερό Κουβούκλιο στα Ιεροσόλυμα»
– Χορωδιακό θρησκευτικό άσμα: «Every time I feel the Spirit» W. L. Dawson
– Ομιλία από την καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αντωνία (Τώνια) Μοροπούλου με θέμα: «Το αναστηλωτικό έργο του Ναού της Αναστάσεως και του Ιερού Κουβουκλίου στα Ιεροσόλυμα»
– Χορωδιακό θρησκευτικό άσμα: «Gloria – Magnificat» Α. Vivaldi
– Αποφώνηση

Μοιράσου το άρθρο: