Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Εφηβεία, Όλα αλλιώς» που θα διεξαχθεί την Κυριακή (1 Δεκεμβρίου) στις 9.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας(Αριστομένους 33).

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ίδιων των παιδιών και των νέων, των γονέων και των επαγγελματιών, για τα θέματα των εφήβων και τη σχέση τους με την οικογένεια, το σχολείο και το διαδίκτυο. Οι έφηβοι νιώθουν, μιλάνε, σωπαίνουν, αντιδρούν, βλέπουν, ακούνε, αγαπάνε, θυμώνουν, πονάνε, κλαίνε, ανταμώνουν, ερωτεύονται, φοβούνται, χαίρονται, μοιράζονται με το δικό τους τρόπο. Αυτόν τον τρόπο θα αναζητήσει η 2η ημερίδα της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας.

Χρήσιμες πληροφορίες:
1.Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
2.Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ελεύθερη για το κοινό
3. Η προσέλευση (δηλώσεις εγγραφής για παραλαβή βεβαίωσης) θα ξεκινήσει στις 9.30.
4.Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10.00 και θα λήξει στις 14.00.

Πρόγραμμα ημερίδας:

9.30 Προσέλευση – Εγγραφές

10.00 Έναρξη – Καλωσόρισμα
Πάνος Πετρόπουλος, Εκπαιδευτικός συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού ΚΕΣΥ Μεσσηνίας, Αντιπρόεδρος ΕΠΑ.
Αγγελική Ρουμελιώτου, Επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, Κοινωνική λειτουργός, Γ. Γραμματέας ΕΠΑ.

10.15 Πρώτο μέρος
Έφηβος στην οικογένεια, στο σχολείο, στο διαδίκτυο.

Ομιλητές: Γιώργος Μόσχος, Νομικός, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12), πρ. Συνήγορος του Παιδιού.
Γιώργος Κορμάς, Ιατρός, Υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας και εκπρόσωπος Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ.
Συντονίζει η Αγγελική Μαλαπέτσα, Κοινωνική λειτουργός Κ. Υπηρεσίας Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Αναπλ. Γραμματέας ΕΠΑ.
Συζήτηση

11.45 Διάλειμμα

12.15 Δεύτερο μέρος

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο έφηβος…». Μικρές αλήθειες σε μεγάλα ψέματα – Χριστίνα Δίμιζα

#Share Οι έφηβοι μοιράζονται
Οι έφηβοι νιώθουν, μιλάνε, σωπαίνουν, αντιδρούν, βλέπουν, ακούνε, αγαπάνε, θυμώνουν, πονάνε, κλαίνε, ανταμώνουν, ερωτεύονται, φοβούνται, χαίρονται, μοιράζονται με το δικό τους τρόπο. Ποιος είναι αυτός τελικά;

Σχολεία #Share:
1ο ΕΠΑΛ Μεσσήνης, 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, Εσπερινό Γυμνάσιο Καλαμάτας, Γυμνάσιο Μεθώνης, ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

Γενική επιμέλεια 2ου μέρους:
Δήμητρα Τζανετάκη, Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός, Μέλος Ε.Π.Α.
& Χριστίνα Δίμιζα, Ηθοποιός, Φιλόλογος, Αφηγήτρια.

14.00 Λήξη Ημερίδας- Βεβαιώσεις παρακολούθησης

Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας
Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Καλαμάτας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτεύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και έχει την έδρα της στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.
Εκπροσωπείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προεδρεύει Δικαστικός ή Εισαγγελικός Λειτουργός. Τα μέλη του ορίζονται με απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η συμμετοχή τους είναι τιμητική και άμισθη.
Τομείς δράσης της Εταιρείας είναι η πολύπλευρη κατά περίπτωση στήριξη (συμβουλευτική, ψυχολογική, κοινωνική, υλική) των ανηλίκων και των οικογενειών τους. Επίσης η εκπαίδευση, η πολιτιστική καλλιέργεια, η ψυχαγωγία και η στέγη, αν και εφόσον υπάρχουν σχετικές δυνατότητες. Τέλος, η ανάπτυξη ερευνών και επιστημονικών προγραμμάτων, η οργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και δράσεων ευαισθητοποίησης με στόχο την πρόληψη αλλά και την ολόπλευρη και ουσιαστική αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν στον τομέα της νεανικής παραβατικότητας και της παιδικής θυματοποίησης.

Στοιχεία Επικοινωνίας
ΕΠΑ Καλαμάτας Δικαστικό Mέγαρο Καλαμάτας, 2ος όροφος, γραφεία 216 & 220
τηλ. 2721022180
email: epakalamatas@gmail.com

Μοιράσου το άρθρο: