Το βιβλίο του Άγγελου Λάππα «Το Κύπελλο του Νέστορα και άλλες ιστορίες» παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη (11 Δεκεμβρίου) στις 7.00 μμ. στην αίθουσα της Πινακοθήκης Καλαμάτας (Πνευματικό Κέντρο, Αριστομένους 33, 4ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
ο Βασίλης Παπαευσταθίου, εκπρόσωπος Κινημ\φικής Λέσχης Καλαμάτας, η Αντωνία Παυλάκου , πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων, και ο συγγραφέας.
Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Όλγα Αλεξανδροπούλου και ο Κώστας Χαλκιάς.
Εισαγωγικό σχόλιο: ο Ηλίας Καραμπάτσος, συγγραφέας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βασίλης Μπαζάνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Το Κύπελλο του Νέστορα και άλλες ιστορίες» είναι το όγδοο βιβλίο του Μεσσήνιου συγγραφέα (ποιητή και πεζογράφου) Άγγελου Λάππα. Περιέχει επτά ιστορίες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους στο περιεχόμενο και στην έκταση, στη σύνθεση και στο ύφος. Είναι όμως όλες ιστορίες ανθρώπων μπροστά στις προκλήσεις των συνθηκών στις οποίες τους εμπλέκει η ζωή και η κοινωνία. Άνθρωποι που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανάγκη να σπάσουν τα δεσμά μιας μίζερης καθημερινότητας, να πραγματώσουν το όνειρο της ζωής τους. Με το συναίσθημα ενοχής και τρόμου μέσα σε έναν ανούσιο και αδιέξοδο κόσμο που τους μετασχηματίζει σε αριθμούς και που τους μηδενίζει. Με τις κοινωνικές συμβάσεις, με τα πάθη και τα λάθη τους, με τη διαχείριση του ερωτικού πάθους, ή ακόμη και των εξαιρετικών προσόντων τους. Άνθρωποι αντιμέτωποι με την αποδοχή της ανατροπής των βεβαιοτήτων της ζωής τους.
Οι απαντήσεις στις προκλήσεις αυτές δεν διαμορφώνουν μόνο την ταυτότητα και το ήθος των συγκεκριμένων ηρώων, αλλά ταυτόχρονα και οι επτά ιστορίες με τον δικό της τρόπο η καθεμιά και όλες μαζί συνθέτουν, θα λέγαμε, το ήθος της ανθρώπινης περιπέτειας.

Άγγελος Λάππας

Ο Άγγελος Λάππας γεννήθηκε στο χωριό Χανδρινού της Μεσσηνίας το 1947. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και υπηρέτησε ως καθηγητής σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Ποιήματα. πεζά, κριτικές του και κριτικές του έργου του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά. Ποιήματά του έχουν βραβευθεί (έχει πάρει το πρώτο βραβείο ποίησης στον 33ο διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών) και έχουν διακριθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Μοιράσου το άρθρο: