Το Εργαστήριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη με τίτλο «Κων/νος Καραθεοδωρή – Μυθιστορηματική βιογραφία» την Παρασκευή (21 Φεβρουαρίου ) στις 7.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
– Θανάσης Χρήστου, αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
– Αντωνία Παυλάκου, φιλόλογος – συγγραφέας, Πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων
– και ο συγγραφέας.
Προλογίζει ο Ιωάννης Πλατάρος, μεταπτυχιακός μαθηματικός, Δ/ντής 2ου Γυμνασίου Μεσσήνης.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Θόδωρος Σταυριανόπουλος, μαθηματικός – συγγραφέας, Msc Ηθικής Φιλοσοφίας, Δ/ντής 2ου Λυκείου Καλαμάτας.

Επίσης η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) «REKTIS» (το τμήμα Φιλαναγνωσίας), και η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη το Σάββατο (22 Φεβρουαρίου ) στις 6.30 μ.μ. στο Καφέ – Ζαχαροπλαστείο IDEAL στη Μεσσήνη.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
– Αθανασία (Νάνσυ) Θεοφιλοπούλου, φιλόλογος – ειδική παιδαγωγός – συντονίστρια του τμήματος Φιλαναγνωσίας της «Ρέκτης»
– Αντωνία Παυλάκου, φιλόλογος – συγγραφέας, πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων
– και ο συγγραφέας.
Προλογίζει ο Ιωάννης Πλατάρος, μεταπτυχιακός μαθηματικός, Δ/ντής 2ου Γυμνασίου Μεσσήνης.
Συντονίζει η Αγγελική Ιντζέμπελη, μέλος της Κοιν.Σ.Επ. «Ρέκτης» δημοτική υπάλληλος.

«Κων/νος Καραθεοδωρή – Μυθιστορηματική βιογραφία»
Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (1873-1950), με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και τη Χίο, υπήρξε μαθηματικός επιστήμων διεθνούς φήμης, με έργο πολυσχιδές, εκτεταμένο στους τομείς των μαθηματικών, της φυσικής και της αρχαιολογίας, αλλά λίγοι άνθρωποι στη σύγχρονη Ελλάδα γνωρίζουν περισσότερα για τον βίο και το έργο του.

Μέσω της πένας του συγγραφέα μαθαίνουμε άγνωστες πτυχές της ζωής της Οικογένειας Καραθεοδωρή, που έχουν σκοπό να μας γνωρίσουν την παράδοση, την ψυχολογία, τα κίνητρα και την προσφορά της Οικογένειας αυτής στην πατρίδα, αφού για πολλές δεκαετίες διακρίθηκαν στην πολιτική και βοήθησαν το ελληνικό έθνος. Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, ωστόσο, υπήρξε ο μόνος απόγονος που δεν ασχολήθηκε με την πολιτική, αλλά με τα μαθηματικά, και κατόρθωσε να διακριθεί και να δημιουργήσει έργο τέτοιας εμβέλειας, ώστε να καταστεί διάσημος, ήδη από την εποχή του.

Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης
Ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης κατάγεται από την Λέσβο και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τις επιστήμες της Παιδαγωγικής και της Θεολογίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μπέρμιχαμ και μετεκπαιδεύτηκε στο Μόναχο. Εργάστηκε ως δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για μια τριακονταετία. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και έχει δημοσιεύσει αρκετά διηγήματα, δοκίμια, ποιήματα, κριτικές βιβλίων και συνεντεύξεις με συγγραφείς σε διάφορα βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αλβανικά, στα Γερμανικά και στα Ισπανικά. Από το 2002 ζει στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας.

Μοιράσου το άρθρο: