Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων ανακοίνωσαν την έκτη συνάντηση του β’ κύκλου της Λέσχης Ανάγνωσης (περίοδος 2019 – 2020) που είναι αφιερωμένος στις γυναίκες συγγραφείς.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (9 Μαρτίου ) στις 7.00 μ.μ. στο αναγνωστήριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας (4ος όροφος στο Πνευματικό Κέντρο).
Στο πρώτο μέρος της συνάντησης, θα παρουσιαστεί και θα σχολιαστεί το μυθιστόρημα «Μικρά Αγγλία» της Ιωάννας Καρυστιάνη, έργο της σύγχρονης ελληνικής μυθιστοριογραφίας (β΄ μεταπολεμική γενιά).
Θα επιλεγεί επίσης για ανάγνωση το επόμενο βιβλίο Ελληνίδας μυθιστοριογράφου.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, η Αγγελική Ρουμελιώτου, κοινωνική λειτουργός, θα μιλήσει για τη γυναίκα και τους μεγάλους σταθμούς της ζωής της. Με την κα Ρουμελιώτου θα συζητήσουν η Αντωνία Παυλάκου, Πρόεδρος της ΕΜΣ, η Νινέτα Σωτηράκη Προϊσταμένη της ΔΚΒ Καλαμάτας και τα μέλη της Λέσχης.

Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι ανοιχτή σε όλους όσοι αγαπούν το βιβλίο και δεν περιορίζεται στα μέλη της ΕΜΣ ή της ΔΚΒ Καλαμάτας.

Περισσότερες πληροφορίες στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (27210 96818 και mail@vivlkkal.mes.sch.gr)
και στην Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων (6936 665907 και tinakoutsoubou@gmail.com).

Μοιράσου το άρθρο: