Ο τουριστικός οδηγός «Η Καλαμάτα στην τσέπη» της συγγραφέως Τίνας Κουτσουμπού, κυκλοφορεί και στα αγγλικά με τον τίτλο «ΚΑLΑΜΑΤΑ a pocket guide» και παρουσιάζεται το Σάββατο (22 Αυγούστου) στις 8μμ, στην Αυλή της Γεωργίτσας στην Καρδαμύλη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι : Βασίλης Μπαζάνης, φιλόλογος και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, Θανάσης Παντές, δημοσιογράφος και η συγγραφέας.
Μικρή ανάλυση για την αγγλική έκδοση θα γίνει από τον John Forrow, μουσικό, συνθέτη και δάσκαλο μουσικής, ο οποίος και το μετέφρασε στα αγγλικά.
Μουσική επένδυση, τραγούδι: John Forrow, Κατερίνα Γυφτάκη-Μπέκ.
Η εκδήλωση γίνεται με την συνεργασία της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας η οποία θα προβάλλει ολιγόλεπτο βίντεο και τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Μεσσηνίων συγγραφέων.

Ο τουριστικός οδηγός « Η Καλαμάτα στην τσέπη», η ελληνική έκδοση, είχε παρουσιασθεί στην Καλαμάτα στις 29.11.2019 στην αίθουσα της Πινακοθήκης Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.
Για το βιβλίο είχαν μιλήσει ο Βασίλης Μπαζάνης, φιλόλογος και πρόεδρος του συλλόγου φιλολόγων Μεσσηνίας και η Άννα Καλογεροπούλου, περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου, εντεταλμένη για τον τουρισμό. Χαιρετισμό είχε απευθύνει η Αντωνία Παυλάκου, πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

« Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ στην τσέπη» είναι ένας πλοηγός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Τίνα Κουτσουμπού, που σε ταξιδεύει στην πόλη της Καλαμάτας, που παραμένει ενδιαφέρουσα όλο το χρόνο με το γραφικό ιστορικό κέντρο, τα νεοκλασικά της κτίρια και τις ποικίλες εκδηλώσεις θρησκευτικού, πολιτιστικού, αθλητικού χαρακτήρα. Είναι ένας σύντομος και χρηστικός οδηγός που έλειπε από την πόλη μας, με προτάσεις για κοντινές αποδράσεις αλλά και πληροφορίες για την διαμονή, την εστίαση και τις αγορές τοπικών προϊόντων.

Τίνα Κουτσουμπού
Η Τίνα Κουτσουμπού γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Εργάσθηκε στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και στην Εμπορική Τράπεζα σε Αθήνα, Μεσσήνη, Καλαμάτα. Ενεργό μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έχει εκδώσει τρείς συλλογές διηγημάτων: Ο καινούργιος 2016, Του καιρού Γυρίσματα 2017 και Ιστορίες του Νότου(με 6 διηγήματα από την Μεσσηνία) 2018. Το 2019 κυκλοφόρησε ο τουριστικός οδηγός, «Η Καλαμάτα στην τσέπη» και στα αγγλικά με τον τίτλο «ΚΑLΑΜΑΤΑ, a pocket guide».

*για την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν, να ενημερώσουν στο τηλ. 6942849549.

Μοιράσου το άρθρο: