Στη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για την τελευταία εβδομάδα της αποκριάς και στη Μεσσηνία, προχωρούν οι δήμοι και οι κατά τόπους σύλλογοι μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Υγείας και για τον περιορισμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στην σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμάτας που έγινε χθες βραδυ στο ιστορικό δημαρχείο, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις που διοργανώνει, συνδιοργανώνει ή και χρηματοδοτεί ο δήμος στο πλαίσιο του 8ου καλαματιανού καρναβαλιού.

Παράκληση στον κόσμο να μην ανέβει τη Καθαρή Δευτέρα στη Νέδουσα για το αρχέγονο δρώμενο που αναβιώνει κάθε χρόνο εκεί, απευθύνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεδουσαίων, Παναγιώτης Μπατσικούρας.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι σέβεται την απόφαση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και των δημοτικών παρατάξεων για την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει το δρώμενο, μόνο όμως για τους κατοίκους του χωριού.

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΊΑΣ

Σταματούν επίσης όλες οι καρναβαλικές δράσεις στο Δήμο Μεσσήνης που είχαν ξεκινήσει την Τσικνοπέμπτη στο πλαίσιο των 160 χρόνων του καρναβαλιού της. Όπως γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση του Δήμου υλοποιώντας σχετική Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών «συνιστάται σε φορείς, συλλόγους και δημότες να τηρήσουν τις επίσημες οδηγίες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε».

Με απόφαση του δήμου Πύλου-Νέστορος ματαιώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην περιοχή, μεταξύ αυτών και ο πατροαπράδοτος «Γάμος του Κουτρούλη» στη δημοτική ενότητα Μεθώνης ενώ με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σταματούν και οι προγραμματισμένες γι΄αυτές τις μέρες αποκριάτικες εκδηλώσεις στην τριφυλιακή πρωτεύουσα.

Μοιράσου το άρθρο: