Την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της «Βουλκανιώτισσας» θα υποδεχθεί η Μεσσήνη την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 10.30 π.μ. στο Πρόπυλο του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου, στην Πανηγυρίστρα.

Φέτος, λόγω των επιβαλλόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, δε θα πραγματοποιηθούν λιτανεύσεις κατά την κάθοδο και την άνοδο της εικόνας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, εκτός από την ακύρωση των λιτανεύσεων, οι υπόλοιπες λατρευτικές εκδηλώσεις, οι Ιερές Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες θα γίνουν κανονικά τόσο στον Ιερά Μονή Βουλκάνου όσο και στο Μετόχι της Μονής της Μεσσήνης, στην Πανηγυρίστρα.

Το πρόγραμμα που εξέδωσε η Ι.Μ. Βουλκάνου της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας έχει ως εξής:
Αύριο από 7 μ.μ. έως 00.30 π.μ. Κυριακής, μεταμεσονύκτια Ιερά Αγρύπνια (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία) της καθόδου στην Ιερά Μονή χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου και πατέρων της Μονής.
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 7 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Κυριακής στο Μετόχι της Μεσσήνης (Πανηγυρίστρα), χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή πατέρων της Μονής και ιερέων της Μεσσήνης.
Στις 10.30 π.μ. θα γίνει υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στο πρόπυλο του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο. Ακολούθως θα γίνει ενθρόνιση της Εικόνας στο προσκυνητάρι Της για εννεαήμερο προσκύνημα.

Μοιράσου το άρθρο: