16 νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Μεσσηνία, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η πορεία της υγείας των νοσηλευόμενων στην κλινική Covid του νοσoκομείου της Καλαμάτας -που τις τελευταίες ώρες μειώθηκαν σε 23.

Χθες, από τον δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε πως άλλοι δύο υπάλληλοι στο δημαρχείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Υπενθυμίζεται πως έχουν αναρρώσει ήδη από τη λοίμωξη ακόμα δύο υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών που είχαν ασθενήσει πριν τρεις εβδομάδες, ενώ σε καραντίνα βρίσκονται οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Σκοπετέας και Νίκος Μπασακίδης -που, επίσης, μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό.

Ο Δήμος, σε συνέχεια των προληπτικών δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid-19 που διενεργούνται στο Δημαρχείο, σε χώρους που φιλοξενούν Νομικά Πρόσωπα ή και στο Μέγαρο Χορού, ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι ακολουθούνται πιστά όλα τα πρωτόκολλα διαχείρισης, όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται κάθε φορά ιχνηλάτηση των επαφών σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, τίθενται σε καραντίνα -όταν απαιτείται- το προσωπικό που σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρουσμάτων θεωρείται στενή επαφή ως έκθεση υψηλού κινδύνου, και γίνονται οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Καταγραφές των εργατών γης που δουλεύουν στην ελαιοσυγκομιδή η οποία γίνεται αυτή την περίοδο πραγματοποιεί ο δήμος Μεσσήνης, σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων που έχουν άμεση εικόνα της κίνησης και της παρουσίας αυτών των εργατών στα χωριά τους. Όπως δήλωσε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν μαζικά τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού -500 που θα προμηθευτεί ο δήμος σε συνδυασμό με τα τεστ της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ και αυτών που θα διαθέσει στον νομό (2.000 για όλη τη Μεσσηνία) η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στο μεταξύ, χθες στον δήμο Μεσσήνης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε μοριακά τεστ σε 54 άτομα -υπαλλήλους του δήμου, αιρετούς, νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας και αστυνομικούς του τμήματος της πόλης. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ως συνέχεια προηγούμενης εξέτασης με rapid test σε περίπου 150 άτομα που έχουν γίνει στο δημαρχείο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ήταν όλα αρνητικά.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να βρεθεί σήμερα το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Κυπαρισσίας για προγραμματισμένη διενέργεια τεστ για κορονοϊό. Αυτά θα γίνουν σε δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους του Πρωτοδικείου και των Ειρηνοδικείων της τριφυλιακής πρωτεύουσας.

Μοιράσου το άρθρο: