11 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο στη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ. Ικανοποιητική κρίνεται και η κατάσταση στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου Καλαμάτας, που τις τελευταίες ώρες νοσηλεύει συνολικά 27 ασθενείς σε σχετικά καλή κατάσταση και με ηλικίες από 33 έως 90 ετών.

Μεγάλο, την ίδια στιγμή, ήταν το ενδιαφέρον των καλαματιανών για τα rapid test που διεξήχθησαν χθες σε οδηγούς μέσα στα οχήματά τους στον χώρο στάθμευσης του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, γύρω στα 150 άτομα υποβλήθηκαν στο συγκεκριμένο τεστ -τρεις βρέθηκαν θετικοί. Ο έλεγχος των θετικών δειγμάτων θα επαναληφθεί άμεσα με μοριακό τεστ, ενώ η δράση με τα τεστ ταχεία ανίχνευσης του ιού θα επαναληφθεί και την επόμενη Τρίτη.

Καταγραφές των εργατών γης που συμμετέχουν στην ελαιοσυγκομιδή η οποία είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο ξεκινά ο δήμος Μεσσήνης, σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων του. Την επόμενη εβδομάδα, μάλιστα, θα γίνουν και τεστ ανίχνευσης κορονοϊού τα οποία θα προμηθευτεί ο δήμος, παράλληλα με τους ελέγχους που έχει ανακοινωθεί πως θα γίνουν από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στον νομό. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος «θα γίνει προμήθεια 500 rapid tests προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των εργατών γης που συμμετέχουν στις διαδικασίες της ελαιοσυγκομιδής». Εκτιμάται πως το πρόγραμμα καταγραφής εργατών και επισκέψεων στις δημοτικές ενότητες της Μεσσήνης θα έχει καταρτιστεί μέχρι την Παρασκευή, κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους των κοινοτήτων που απασχολούνται εργάτες.

Στο μεταξύ, 5.000 rapid tests για την ταχεία διάγνωση του κορονοϊού διατέθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς τις 5 Περιφερειακές Ενότητες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των εργατών γης που πρόκειται να απασχοληθούν κατά την ελαιοκομική περίοδο. Από αυτά, στη Μεσσηνία αντιστοιχούν 2.000 (εκ των οποίων έχουν ήδη διατεθεί 360).

Μοιράσου το άρθρο: