Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας οδηγείται αυτή την ώρα ο 34χρονος από τον Άγιο Νικόλαο Μάνης, ο οποίος χθες δολοφόνησε το θετό πατέρα του και αποπειράθηκε να κάνει το ίδιο με τη μητέρα του.
Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς ο 34χρονος εμφανίστηκε στο πατρικό του σπίτι κρατώντας ένα κουβά με πετρέλαιο και βενζίνη και περιέλουσε με αυτά τους δύο γονείς του. Στη συνέχεια έβαλε φωτιά στον 56χρονο πατέρα του ο οποίος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του. Στη συνέχεια ο δράστης προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στη μητέρα του, η οποία με τη βοήθεια συγγενών της που βρίσκονταν στο σπίτι κατάφερε να ξεφύγει.
Ο 34χρονος αναζήτησε και έναν άλλον συγχωριανό του στο σπίτι του, το οποίο προσπάθησε να κάψει. Ο ιδιοκτήτης του οικήματος στην προσπάθειά του να τη σβήσει έπαθε ελαφρά εγκαύματα στο πόδι και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ο 34χρονος μετά από όλα αυτά πήγε μόνος του και παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης στην Καρδαμύλη, και συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης έχει νοσηλευτεί πρόσφατα σε ψυχιατρική κλινική.
Ως έναν ήσυχο άνθρωπο και πολύ αγαπητό περιγράφουν οι συγχωριανοί του τον 34χρονο, ενώ σημειώνουν πως τίποτα δεν προμήνυε μία τέτοια ενέργεια από τη μεριά του. «Συμμετείχε στη ζωή του χωριού χωρίς κάποιο πρόβλημα και μάλιστα διατηρούσε και μια μικρή επιχείρηση κάνοντας διανομές. Βοηθούσε τους ηλικιωμένους πηγαίνοντας τα φάρμακά τους πάντα με προθυμία και χωρίς να ζητά αμοιβή και ήταν πάντα καλός με τους συγχωριανού του. Είμαστε συγκλονισμένοι και είναι έκπληξη για όλους μας αυτό που συνέβη», δήλωσε στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου «Γαία» της Μάνης, Κώστας Ξυδέας.

Φωτογραφία: www.eleftheriaonline.gr

 

Μοιράσου το άρθρο: