Φθίνουσα πορεία φαίνεται πως καταγράφουν οι λοιμώξεις από το νέο κορονοιό στη Μεσσηνία (όπως και στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου) καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο μόλις 6 νέα κρούσματα για το νομό. Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου (χαρακτηριστικό είναι πως για το νομό Αργολίδας ανακοινώθηκε μηδενικός αριθμός κρουσμάτων).

Παρ΄όλ΄ αυτά ένας άνδρας 80 ετών με υποκείμενα νοσήματα καταγράφεται πλέον ως ο δεύτερος θάνατος από κορονοϊό στο νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά τον 89χρονο με βαρύ ιατρικό ιστορικό που κατέληξε το περασμένο Σάββατο ενώ πριν λίγες ώρες εξέπνευσε και ο 59χρονος που χθες διασωληνώθηκε μετά τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του. Ο 59χρονος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και διακονούσε ως ιερέας σε χωριό της Μεσσηνίας. Στην κλινική covid-19 του νοσοκομείου εξακολουθούν να νοσηλεύονται 19 συνολικά άτομα, η πλειοψηφία εξ αυτών σε καλή κατάσταση.

Την ίδια ώρα, αρνητικά βγαίνουν όλα τα δείγματα των εξετάσεων που διενεργεί από τη δευτέρα σε χωριά της Μεσσηνίας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Σήμερα Πέμπτη, η κινητή μονάδα θα βρίσκεται σε Πεταλίδι και Λογγά για να γίνουν και εκεί rapid tests σε κατοίκους και εργάτες γης, ο πληθυσμός των οποίων είναι ιδιαιτέρως αυξημένος λόγω της ελαιοσυγκομιδής.

Αρνητικά στο μεταξύ ήταν και όλα τα tests που διεξήχθησαν τις προηγούμενες ημέρες στα Δικαστικά Μέγαρα Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ενώ 2000 rapid tests παρέλαβαν χθες από την Περιφερεια Πελοποννήσου τα Κέντρα Υγείας Μεσσήνης, Πύλου, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Μελιγαλά καθώς και το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας ώστε να ελεγχθούν υγειονομικά κατά κυριο λόγο οι εργάτες γης των περιοχών ευθύνης τους. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος κάλεσε προσωπικά τον κάθε ελαιοπαραγωγό, που έχει προσκαλέσει εργάτες τρίτων χωρών, οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει και εργάζονται ή πρόκειται να έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα, με δική του μέριμνα να φροντίσει την εξέταση των εργατών αυτών στο ΚΥ της περιοχής του, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια όλων και στον κοινό στόχο του περιορισμού της εξάπλωσης της νόσου.

Εξ’ άλλου, μειώθηκαν κατά 70% τα προγραμματισμένα ραντεβού για επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου της Καλαμάτας. Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19 και με γνώμονα την προστασία των πολιτών, που προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία ανεστάλη και η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων. Προτεραιότητα όμως συνεχίζει να δίνεται στους χρονίως πάσχοντες (διαβητικοί, ογκολογικοί, καρδιολογικοί, ψυχιατρικοί ασθενείς κλπ), μετεγχειρητικούς ασθενείς και εγκύους.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 27213 63693.

Τρία συστήματα πολλαπλής καταμέτρησης θερμοκρασίας ανθρώπινου σώματος εγκαταστάθηκαν χθες στο κτήριο Α΄ του Δημαρχείου Καλαμάτας, στο ιστορικό Δημαρχείο και στο Πνευματικό Κέντρο. Τα συστήματα διαθέτουν -μεταξύ άλλων- ακρίβεια μέτρησης θερμοκρασίας ±0.5 °C, ταχεία μέτρηση ανίχνευσης πυρετού, ηχητική ειδοποίηση σε περίπτωση ανίχνευσης πυρετού, δυνατότητα πολλαπλών μεθόδων εξακρίβωσης, έλεγχο χρήσης μάσκας και ηχητική ειδοποίηση σε περίπτωση μη χρήσης μάσκας κ.ά. Η υβριδική θερμογραφική κάμερα αναγνωρίζει τις ανθρώπινες φιγούρες και επιτρέπει τη μέτρηση της θερμοκρασίας του προσώπου, εξαιρουμένης οποιασδήποτε άλλης πηγής θερμότητας που μπορεί να αποτελεί ψευδή συναγερμό.

Μοιράσου το άρθρο: