Την άποψη πως αν όλα πάνε καλά το επόμενο καλοκαίρι θα έχουν λειτουργήσει υδατοδρόμια στα λιμάνια της Καλαμάτας και της Πύλου αλλά και στην Καρδαμύλη και την Κυπαρισσία (στα οποία υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της εν λόγω επένδυσης) εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς.

Ο κ.Μαντός υποστήριξε πως «η λειτουργία υδατοδρομίων δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού, που αποτελεί για τη Μεσσηνία βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με ιδιαίτερα οφέλη για τις περιοχές εγκατάστασης». Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε. Νίκο Χαραλάμπους , με τον οποίο συζητήσε τις προοπτικές ανάπτυξης υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στο Νομό Μεσσηνίας.
Σημείωσε ακόμα πως η Καλαμάτα, η Πύλος και η Καρδαμύλη αποτελούν απολύτως ελκυστικές περιοχές για τις εταιρείες διαχείρισης υδατοδρομίων, με αυτή της Πύλου να έχει προχωρήσει αρκετά, έτσι ώστε μόλις ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο να είναι σε θέση άμεσα να δρομολογηθεί η ανάπτυξη υδατοδρομίου. Συμφωνησε μάλιστα με τον κ.Χαραλαμπους πως και η Κυπαρισσία αποτελεί, επίσης, μια σημαντική περιοχή, η οποία πρέπει να ενταχθεί στο σχεδιασμό των εταιρειών διαχείρισης και ανάπτυξης υδατοδρομίων και πτήσεων υδροπλάνων , αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή του λιμανιού, αλλά ιδιαίτερα τη γεωγραφική του θέση, στοχεύοντας στην τουριστική διασύνδεσή της, κυρίως, με τα νησιά του Ιονίου.

Μοιράσου το άρθρο: