Κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού βίου η πανδημία, ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά και στα σχολεία της Μεσσηνίας.

Μετά το πρώτο κουδούνι, εκτός από τον καθιερωμένο αγιασμό, είναι προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους μαθητές για όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον νέο κορονοϊό και διανομή των βιβλίων και των μασκών οι οποίες έφτασαν το απόγευμα του Σαββάτου στο δημαρχείο της Καλαμάτας ώστε να διανεμηθούν εγκαίρως σε όλες τις σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας. Πρόκειται για 21.831 υφασμάτινες μάσκες προσώπου, οι οποίες παρελήφθησαν το Σαββατοκύριακο από τους υπεύθυνους διευθυντές των σχολείων του νομού.

Στο μεταξύ, σε σχολαστική απολύμανση και απεντόμωση όλων των σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών ευθύνης του προχώρησε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με εξειδικευμένη πιστοποιημένη εταιρεία.

«Το πρώτο κουδούνι δεν βρίσκει τα σχολεία όσο έτοιμα θα έπρεπε», σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας, τονίζοντας πως εκτός από τα ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία και την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών υπάρχουν και φέτος ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς -ιδιαιτέρως στην ειδική αγωγή.

Μοιράσου το άρθρο: