Χωρίς ενίσχυση παραμένει το ΕΣΥ ενόψει του δεύτερου κύματος πανδημίας, τονίζουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Στην ερώτηση, που συνυπογράφει ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, γίνεται λόγος για κυβερνητικές παλινωδίες στα στοιχεία που ανακοινώνονται σχετικά με την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε πόρους, προσωπικό, κλίνες ΜΕΘ, δυνατότητα διενέργειας ΤΕΣΤ κ.α.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν στην ερώτηση τους για έλλειψη σχεδίου προετοιμασίας του ΕΣΥ από την κυβέρνηση, ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας της Covid-19, με αποτέλεσμα τις μηδενικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την ανύπαρκτη ενίσχυση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και τη μη διασφάλιση στην επάρκεια των δημόσιων εργαστηρίων για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες μοριακών τεστ, αφήνοντας χώρο στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ που αναγκάζονται να κάνουν σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Το φαινόμενο άλλωστε της υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό παρατηρείται και στις δομές υγείας του νομού Μεσσηνίας, εφόσον από την αρχή της κρίσης της πανδημίας δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις, ειδικά παθολόγων και πνευμονολόγων, με αποτέλεσμα τα κενά να καλύπτονται πρόχειρα με μετακινήσεις ιατρών από τα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του νομού μας. Καταργείται δηλαδή η έννοια της ύπαρξης της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με αποτέλεσμα τα «αφιλτράριστα» περιστατικά, λόγω της μη διαλογής τους στα Κέντρα Υγείας, να δημιουργούν συνθήκες συνωστισμού στα ΤΕΠ του νοσοκομείου και να αυξάνεται επικίνδυνα η πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού, τονίζεται μεταξύ άλλων στην ερώτηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μοιράσου το άρθρο: