«Για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την πρόληψη – αποφυγή του κορονοϊού θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και ειδικά στο να παραμείνουν οι κοινόχρηστοι χώροι καθαροί», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Οιχαλίας.

Και αφού παρατηρεί ότι “όλοι οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουμε” τους καλεί όλους: “1) Να κατεβάζουν τα απορρίμματα του σπιτιού αποκλειστικά μόνο το βράδυ. 2) Να τα δένουν καλά σε σακούλες και να τα ρίχνουν μέσα στους κάδους και όχι έξω από αυτούς. 3) Να μην απορρίπτουν στους κάδους ανακύκλωσης χρησιμοποιημένα γάντια, μάσκες κ.λπ. όπως και επίσης να μην τα πετάνε κάτω. 4) Να μην βγάζουν έξω κάθε είδους μη χρήσιμα αντικείμενα, όπως τραπέζια, καρέκλες, στρώματα ή ηλεκτρικές συσκευές. 5) Να μην αφήνουν χόρτα, κλαδιά και απορρίμματα ανακαινίσεων ή οικοδομικά υλικά στους κάδους ή στα πεζοδρόμια”.

Ο Δήμος Οιχαλίας επισημαίνει πως “επιβάλλεται η υπηρεσία καθαριότητας και το προσωπικό της, που δίνει κάθε μέρα τη μάχη στις σημερινές επιδημικές συνθήκες να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με τη συλλογή των οικιακών απορριμμάτων και για τον επιπλέον λόγο ότι η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό”.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
Επίσης ο δήμος ξεκινά μια προσπάθεια για την στήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων δημοτών του μέσα από τη συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης που γίνεται με ευθύνη της Τράπεζας Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς του Επιχείρησης.
Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται μετά από συνεννόηση στο τηλέφωνο 2724022821 από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και για τις άλλες ώρες στα τηλέφωνα: 6932536054 και 6932536093 και η παράδοση τους θα γίνεται στον Παιδικό Σταθμό του Μελιγαλά.

Μοιράσου το άρθρο: