Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Μεσσήνης, στα πλαίσια εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορονοϊού με βάση την Εγκύκλιο 23/17-3-2020 του Υπουργείου Εσωτερικών, ανακοινώνει τη συγκρότηση νέας ενισχυμένης δομής στον Δήμο Μεσσήνης για την άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ώρες λειτουργίας: 7 π.μ. έως 8 μ.μ.).
Ειδικότερα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης αδύναμων και μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών (ώρες: 7 π.μ. έως 3 μ.μ.) στις διαθέσιμες γραμμές 2722360185 & 2722360150 (ώρες γραφείου) και στα κινητά των Αντιδημάρχων 6976146666 (Χαράλαμπου Μακρή) & 6977277028 (Ελένης Τσέλιου – Μουρούφα). Επίσης, λειτουργεί ηλεκτρονική βάση (email: messini@messini.gr & kiliopoulos@messini.gr ) λήψης αιτημάτων σε θέματα όπως: παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και επείγουσες συναλλαγές με το Δημόσιο κ.α. Επιπλέον ενισχύονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ο Δήμος Μεσσήνης στέκεται δίπλα σε όλους τους δημότες που έχουν ανάγκη. Έτσι με το μήνυμα του Δημάρχου «Μείνε σπίτι… τηλεφώνησε… φροντίζουμε εμείς για σένα!», η ενισχυμένη κοινωνική δομή, θα συνδράμει τις ευπαθείς ομάδες και τους μη αυτοεξυπηρετούμενους ηλικιωμένους δημότες, ώστε να παραμείνουν στα σπίτια τους, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.

Υποστηρικτική Δομή Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης συνέστησε και ο Δήμος Οιχαλίας, με γνώμονα τον άνθρωπο και δεδομένης της έξαρσης του κορωνοϊού. Υπεύθυνος της δομής είναι ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαδόπουλος με αναπληρωτή του τον Δημοσθενη Τράγο και έχει ως αντικείμενο την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων που διαμένουν στις τοπικές κοινότητες του δήμου και συγκεκριμένα ηλικιωμένων και οικονομικά αδύνατων ατόμων. Για τον λόγο αυτό, καλούνται οι δημότες οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν μπορούν να μετακινηθούν ή επιβάλλεται η παραμονή τους στο σπίτι, να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε, από τους ακόλουθους τρόπους θεωρούν πρόσφορο, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες τους για είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται (τρόφιμα – φάρμακα κλπ), ώστε να προγραμματιστεί η εξυπηρέτησή τους κατ’ οίκον και να μην χρειαστεί να μετακινηθούν.
Οι τρόποι επικοινωνίας είναι: στα τηλέφωνα από τις 08:00 έως τις 20:00, 2724360320 και 2724360300, στο ΦΑΞ 2724023477, στο email: meligala@otenet.gr, ιστοσελίδα: oichalia.gov.gr, και fb: Δήμος Οιχαλίας.

Μοιράσου το άρθρο: