Παραδόθηκε από το ΕΚΠΑ η μελέτη για το Πολυλίμνιο – Προβλέπει σε πρώτη φάση παρεμβάσεις 700.000 ευρώ

Με λήψη μέτρων ασφαλείας πρέπει να επισκέπτονται οι πολίτες το Πολυλίμνιο, ενώ πρέπει άμεσα να γίνουν εργασίας άρσης της επικινδυνότητας κάποιων συγκεκριμένων σημείων, είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο ο πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας παρέδωσε χθες στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, την μελέτη του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ για την μείωση των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στο Πολυλίμνιο.

“Στη μελέτη αναφέρονται έργα που πρέπει να γίνουν, γιατί ο κίνδυνος είναι αυξημένος και μάλιστα σε μέρη που είναι όμορφα, αυτό είναι σύνηθες. Είναι νομοτέλεια της φύσης οι ομορφιές της να κρύβουν και κινδύνους. Με βάση αυτό στο Πολυλίμνιο υπάρχουν έντονες καταπτώσεις και κατολισθήσεις άρα πρέπει να μειωθεί ο κίνδυνος αυτών.

Κάναμε έρευνα με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, για το τι πρέπει να γίνει για τη τη συγκράτηση των βραχωδών όγκων στα απότομα πρανή με δύσκολη πρόσβαση. Η επιλογή των έργων που θα γίνουν πρέπει να έχει τρεις βασικές προϋποθέσεις: Να είναι έργα αποτελεσματικά, να εναρμονίζονται με το περιβάλλον και να μην έχουν υψηλά κόστη” είπε συγκεκριμένα ο κ. Λέκκας

Το κόστος άμεσης παρέμβασης για στερέωση πρανών, προϋπολογίζεται σύμφωνα με τη μελέτη, σε 700.000 ευρώ, ενώ όπως είπε ο κ. Λέκκας η δεύτερη και η τρίτη φάση έχουν προϋπολογισμό της τάξης του ενός εκατομμυρίου, ανεβάζοντας το σύνολο του έργου στο 1.700.000 ωστόσο με την αναμενόμενη έκπτωση αναμένεται ότι η δαπάνη θα καταλήξει να είναι σημαντικά μικρότερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος