Σύγχυση και ανησυχία -αδικαιολόγητα όπως αποδείχθηκε- προκάλεσε σε αρκετούς μεσσήνιους, ο πίνακας με τα επίσημα κρούσματα κορονοϊού ανά την επικράτεια που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ και στον οποίο ανέφερε πως υπάρχουν 7 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ασθενών στη Μεσσηνία. Ωστόσο, τα επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έδινε το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέχρι εκείνη την ώρα (αλλά και σήμερα) ανέρχονταν σε 3.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο τρόπος που καταγράφονται τα κρούσματα και κατανέμονται γεωγραφικά έχει να κάνει με την οικογενειακή μερίδα κάποιου και όχι με τη διαμονή του. Έτσι τα επιπλέον 4 κρούσματα που καταχωρήθηκαν από τον ΕΟΔΥ στον Νομό μας, αφορούν σε άτομα που μπορεί να έλκουν την καταγωγή τους από τη Μεσσηνία αλλά ο τόπος μόνιμης διαμονής τους είναι αλλού ή να έχουν δηλώσει ως τόπο κατοικίας τους, περιοχές του νομού μας (όπως συμβαίνει με την περίπτωση του φοιτητή του πανεπιστήμιου της Καλαμάτας, που είναι από την Αθήνα).
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στο νομό μας λοιπόν, παραμένουν 3, με σοβαρότερο αυτό του 64χρονου επιχειρηματία από την Καλαμάτα που νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο αναφοράς του Ρίου. Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας της νοσηλεύτριας της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου που για προληπτικούς λόγους διεκομίσθη την περασμένη Πέμπτη επίσης στο Ρίο, ενώ σε καραντίνα στο σπίτι του και σε καλή κατάσταση παραμένει ο γιατρός της ίδιας κλινικής.

Μοιράσου το άρθρο: