Σιωπηρή παράταση (και πέραν της 6ης Μαίου που είχε προσδιοριστεί αρχικα) λόγω της πανδημικής κρίσης, έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος στους φορείς, αναφορικά με τις προθεσμίες διαβούλευσης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου για τον οδικό άξονα «Καλαμάτα – Ριζόμυλος».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η παράταση κρινεται ως επιβεβλημένη λόγω της καταστασης , προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την επάνοδο στην κανονικότητα και ορθή λειτουργία των συλλογικών οργάνων, προς λήψη των απαραίτητων γνωμοδοτήσεων και αποφάσεων. Να σημειώσουμε πάντως ότι η προγραμματισμένη για σήμερα στις 2 το μεσημέρι συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης μεσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ το θέμα θα εισαχθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν το Σώμα θα συνεδριάσει εκ νέου με φυσική παρουσία των μελών του.

Σε προχθεσινές δηλώσεις του στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είχε ξεκαθαρίσει για μια ακόμα φορά πως τάσσεται υπέρ της παραλιακής χάραξης του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος , χωρίς όμως να είναι αρνητικός με τη βελτίωση – αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου, σημειώνοντας πως η δημοτική αρχή συνεχίζει να στηρίζει τις θέσεις που έχουν εκφραστεί επανειλημμένως για έναν δρόμο ασφαλή, γρήγορο, σύγχρονο, που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες και την επιχειρηματικότητα. «Αυτός ο δρόμος πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ατμομηχανή για την ανάπτυξη της δυτικής Καλαμάτας κι αυτό το εξυπηρετεί η παραλιακή χάραξη και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί το 2016», τόνισε ο κ.Βασιλόπουλος μιλώντας στο σταθμό μας.

Το εξεταζόμενο έργο ξεκινά από τη συμβολή των οδών Αθηνών και Ηρώων Πολυτεχνείου, στον οικισμό Ασπρόχωμα Καλαμάτας, σε υφιστάμενο ισόπεδο κόμβο. Τα πρώτα 4,5 χλμ. του υπό εξέταση δρόμου ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Καλαμάτας (Τ.Κ. Ασπροχώματος, Τ.Κ. Αντικαλάμου, Τ.Κ. Σπερχογείας), ενώ τα υπόλοιπα 11,9 χλμ. ανήκουν στο Δήμο Μεσσήνης (Δ.Κ. Μεσσήνης, Τ.Κ. Μαδένης, Τ.Κ. Αναλήψεως, Τ.Κ. Αβραμίου, Τ.Κ. Βελίκας).

Μοιράσου το άρθρο: