Συμβολική διαμαρτυρία στην είσοδο του διοικητηρίου στην Καλαμάτα πραγματοποίησαν χθες το πρωί, υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καταγγέλλοντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για την εντολή που έδωσε ώστε από χθες Πέμπτη, όλοι οι υπάλληλοι να βρίσκονται στην εργασία τους αγνοώντας όπως υποστηρίζουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τις εγκυκλίους που ακολούθησαν για μείωση- ελαχιστοποίηση του προσωπικού.

Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τουλάχιστον 15 συνάδελφοι τους οι οποίοι έχουν ειδική άδεια ή ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, ενώ δεν είναι υποχρεωμένοι, προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ηλεκτρονικά από το σπίτι και ακόμα από το γραφείο πολλές φορές. Επίσης συνάδελφοί τους που έχουν μικρά παιδιά και θα μπορούσαν να απουσιάσουν προσέρχονται στο γραφείο για την εξασφάλιση προγραμμάτων (όπως π.χ. για την ΔΑΟΚ Κτηνιατρικό έργο, Δακοκτονία κ.α.)

“Ενώ το σύνθημα είναι μένουμε σπίτι, ο κ. Νίκας το αντιστρέφει: «πάμε όλοι στην δουλειά», αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεος του κορονοϊού, διότι προστατευτικά μέσα, γάντια και μάσκες δεν υπάρχουν παρά μόνον στην υποδοχή”, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Αθανασόπουλος ο οποίος κατήγγειλε ως ψευδεπίγραφο το παρουσιολόγιο που παρουσιάστηκε και αναρτήθηκε με τον αριθμό των εργαζομένων ανά Π.Ε. Σχετικά διευκρίνισε πως «στις άλλες Π.Ε. δεν εφαρμόζεται το μειωμένο προσωπικό, δεν προσμετρώνται οι υπάλληλοι που προσφέρουν δουλειά από το σπίτι και εν λαμβάνονται υπ’ όψη οι υπάλληλοι που εθελοντικά προσφέρουν εργασία και απαίτησε την εφαρμογή των μέτρων για όλες τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου». «Δεν είμαστε αναλώσιμοι, είμαστε άνθρωποι», σημείωσε ο κ.Αθανασόπουλος και προσέθεσε πως η απόφαση του κ.Νίκα είναι προφορική και δεν υπάρχει καμία εντολή επίσημη ή γραπτή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ
«Οι καταγγελίες του Συλλόγου των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, σε ότι αφορά τις αποφάσεις, τις εγκυκλίους και τις εντολές του κ. Νίκα, σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών και τα μέτρα προστασίας του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον κορωνοϊό, αποδεικνύουν, για μια ακόμα φορά, ότι ο κ. Νίκας θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να αγνοεί τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ», επισημαίνει σε παρέμβασή του ο πρώην περιφερεαιάρχης Πέτρος Τατούλης και η παράταξή του.

Μοιράσου το άρθρο: