“Δεν έχει τεθεί επίσημα θέμα στρατοπέδου για τη φιλοξενία μεταναστών» διευκρίνισε για μια ακόμα φορά χθες προς τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο κ.Βασιλόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει σχετικές πληροφορίες και σενάρια βάσει των οποίων σχεδιάζεται σε διάφορους χώρους του ευρύτερου δήμου Καλαμάτας να φιλοξενηθούν μετανάστες και επανέλαβε πως δεν υπάρχει ακόμα καμία ενημέρωση και πως όταν θα υπάρξει, ο ίδιος έχει δεσμευτεί να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερώσει και να ληφθούν αποφάσεις.
Χαρακτήρισε τις φήμες και τα δημοσιεύματα το τελευταίο χρονικό διάστημα -ιδιαίτερα μετά και τις επίσημες κυβερνητικές τοποθετήσεις για ισομερή κατανομή προσφύγων σε όλες τις Περιφέρειες-ως ανεπίσημες, τις οποίες “δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη”. «Περιμένουμε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Θα ακούσουμε και ανάλογα θα πράξουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Την άποψη ότι «είναι λυπηρό πως δρομολογείται η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε σημείο που δεν θα βοηθήσει καθόλου τη βελτίωση της εικόνας της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, ως αναδυόμενου τουριστικού προορισμού», εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής.
«Περιμέναμε εδώ και χρόνια τη δημιουργία του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, την επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου καθώς και την αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη. Όλα αυτά, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουμε μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ.Καραλής και επισημαίνει: «»είναι σαφώς ανθρώπινη υποχρέωση της χώρας μας να αναλάβει τη φιλοξενία κάποιων ταλαιπωρημένων ψυχών που έφυγαν διωγμένοι από τις πατρίδες τους. Το θέμα όμως είναι να μη φύγουν τελικά διωγμένοι και όσοι ανέλαβαν να τους φιλοξενήσουν.»

Μοιράσου το άρθρο: