Περίπου 1.000 με 1.200 -κυρίως Βρετανοί τουρίστες- είναι αυτοί που βρίσκονται στη Μεσσηνία και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την επιστροφή τους μετά την πτώχευση του ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook, πριν μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, οι άνθρωποι αυτοί κάνουν διακοπές στη Στούπα και λιγότεροι στην Καρδαμύλη και τη Φοινικούντα και η μετάβασή τους στη Μεγάλη Βρετανία θ’ αρχίσει να γίνεται από την Κυριακή με πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο Αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης. Όπως σημείωσε ο κ.Μανδηλάρης η θυγατρική της Thomas Cook, “Condor” εκτελεί πάντως κανονικά τα δρομολόγιά της από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας προς Φραγκφούρτη, Ντισελντορφ, Μόναχο και Χάμπουργκ.
Στο μεταξύ στη Μεσσηνία, εκατοντάδες τουριστικοί πράκτορες, ξενοδοχεία, καταλύματα και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με το τουριστικό προϊόν και είχαν συνεργασία με την χρεοκοπημένη πια εταιρεία, αντιμετωπίζουν και αυτοί σοβαρά θέματα οικονομικής ζημίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρη Καραλή που μίλησε στο σταθμό μας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα χρέη της εταιρείας προς τους επαγγελματίες του αλλά και με τις υποχρεώσεις των ίδιων προς το κράτος. Γι΄αυτό το λόγο θα πρεέπι σύντομα να δοθεί μια απάντηση τι θα γίνει με το Φ.Π.Α. και το τέλος διαμονής το οποίο θα πρέπει να αποδοθεί αν και δεν έχει εισπραχθεί.

Ήδη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας βρίσκονται τέσσερις υπάλληλοι της Βρετανικής Πρεσβείας για την παροχή πληροφοριών και για τη διευθέτηση του μεγάλου ζητήματος του επαναπατρισμού των τουριστών συμπατριωτών τους, με τη Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να έχει αναλάβει όλο το έργο της διαχείρισης της επιστροφής.
Να αναφέρουμε ότι οι 3 από τις 4 εβδομαδιαίες πτήσεις της Thomas Cook στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας τη φετινή τουριστική περίοδο, ήταν προγραμματισμένες για μέχρι τις 6 Οκτωβρίου και η 4η (από το Μάντσεστερ) μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Μοιράσου το άρθρο: